Record de echipaje înscrise la Transilvania Rally


85 de echipaje s-au înscris oficial la startul Total Transilvania Rally 2020 Powered by Ford Performance.

Acesta este, de departe, cel mai mare număr de echipaje înscrise într-o etapă de raliu din România în 2020. Iar configurația actuală a clasamentului general al Campionatului Național de Raliuri BETANO garantează spectacolul pe probele speciale. După abandonul spectaculos din etapa precedentă, Raliul Iașiului, echipajul  clujean Simone Tempestini/Sergiu Itu mai are doar un punct în clasamentul general, în fața lui Dan Gârtofan și Tudor Mârza. Totuși, Simone Tempestini iși poate adjudeca titlul de Campion Național Absolut în raliul de casă, în cazul în care câștigă raliul, iar Dan Gârtofan abandonează.

Simone Tempestini: "Pentru noi, la raliul de casă obiectivul este să îmi îmbunătățesc timpii și să mă apropii cât mai mult de limita mea și limita mașinii. Cu această configurație, este clar că va fi un raliu foarte rapid, ceea ce mie îmi place foarte mult. Proba mea preferată este Dângău. Am parcurs această probă de mai multe ori în diferite configurații, în fiecare an visez la ea. Îmi amintesc că senzațiile pe care le am de fiecare dată, nu le am pe nicio altă probă”.

La două roți motrice, Norbert Maior și Francesca Maior au un avans confortabil în clasament înaintea penultimei etape, putând să termine aceasta cursă în calitate de campioni ai sezonului 2020 la această clasă.

Norbert Maior: "Transilvania Rally urmează să fie un raliu foarte important pentru noi. Concentrarea va fi maximă deoarece ne dorim un raliu de casă reușit din toate punctele de vedere. Dacă reușim o noua victorie, putem deveni aici campioni la clasa 2 roți motrice ceea ce ar încununa un sezon foarte bun pentru noi. Sperăm de asemenea, la un rezultat bun atât la general, cât și cu echipa. Astfel, vom încerca să ne securizăm prima poziție la 2 roți, dar să avem și un ritm cât mai susținut”.

La Total Transilvania Rally 2020 Powered by Ford Performance vor lua startul și cinci echipaje din străinătate.

Pilotul oficial Hankook al Spaniei, Luis Vilariño, va concura pentru prima oară la Transilvania Rally . El se considera un pilot 100% de asfalt și crede că noul asfalt de pe probele de lângă Cluj va fi pentru el “asul din mânecă”. Obiectivul lui Vilariño, care de data aceasta îl are pe Alain Peña ca și copilot, și care va concura sub culorile Escudería La Coruña, este să obțină punctele necesare pentru a se califica în lupta directă pentru titlul TER: “Sunt mulți piloți foarte buni și lupta pentru puncte este crâncenă. Cred că acest raliu de la Cluj va fi decisiv. Dacă terminăm pe podium, vom merge la raliul Antibes cu toate șansele de a câștiga campionatul, anul acesta”. 

Încă un nume străin pe lista celor ce s-au înscris deja la Total Transilvania Rally 2020 powered by Ford Performance este francezul Christian Janin, aflat  și el pentru prima dată la raliul internațional de la Cluj-Napoca. Janin îl va avea alături pe copilotul Xavier Panseri și va pilota un Volkswagen Polo GTI R5. Francezul se simte legat de România și abia așteaptă să testeze mașina și să cunoască și mai bine Clujul. 

Este pentru prima dată când fac un raliu internațional și sunt foarte fericit că o fac în România pentru că sunt foarte atașat de această țară. În primul rând, sunt foarte încântat să iau startul la Transilvania Rally alături de copilotul meu Xavier Panseri. Am condus deja Polo R5 la “Rallye du Mont-Blanc” și este o mașina plină de viață și receptivă, la fel ca mine. Abia aștept să o testez și mai bine la Cluj. Nu am întrebat pe nimeni de raliu pentru a-mi crea propria impresie și pentru a lăsa raliul să mă surprindă. Nu îmi place să vorbesc nici de lupta pentru podium, nici de puncte, nu-mi place în general să mă pronunț în general despre viitor. Vom vedea ce se va întâmpla. Îmi place acest sport și, dacă trebuie să evolueze, sper să evoluez și eu împreună cu el. Anul acesta este cu adevărat intens! Dar, ca și pilot, îmi plac provocările, așa că hai să continuăm!” - a declarat Christian Janin.

Cu gândul la atingerea obiectivului, trecerea în ERC, Édgar Vigo și Fátima Ameneiro, campioni ai Spaniei la grupa N, vin la Transilvania Rally pentru a detrona un campion. Spaniolii și-au reconfigurat traseul  din acest an pentru a rămâne la conducerea clasamentului TER 2WD și își păstrează vie speranța de a face saltul în Campionatul European de Raliuri - ERC. “Toate punctele sunt importante și scopul nostru este să obținem o clasare cât mai buna pentru a merge mai departe în Antibes și să luptăm cu trofeul 2WD, pe masă. Principalul nostru adversar în campionat este Alexandru Filip. Lupta directă va fi interesantă deoarece el “aleargă” pe teren propriu” a declarat Édgar Vigo.

Comentarii Facebook