Traversarea Tarniţei 2013 are loc în 10 august. Înscrierile au început

 

Traversarea Tarniţei, eveniment ajuns tradiție, se află deja la cea de a 7-a ediţie și va avea loc, în data de 10 august. 

 

Înscrierile au început deja pe site-ul competiţiei, iar organizatorii, Clubul Orca, se aşteaptă la un număr de aproximativ 200 de participanţi, mai mare decât la ediţia precedentă. Traversarea Tarniței ramâne cursa de înot în ape deschise aleasă în special de înotătorii pasionați de munte și de mișcarea în aer liber.

 

Competiţia va consta în 2 probe la alegere, de parcurgere înot a unor distanţe de 1500m şi respectiv 6500m reprezentând lungimea lacului Tarniţa. Startul se va da de la debarcader începând cu ora 10 pentru proba scurtă şi la ora 11 pentru proba lungă timpul limită de parcurgere a distanţelor fiind de o oră respectiv 3 ore.

 

Din cauza temperaturii scăzute a apei în Lacul Tarniţa, organizatorii recomandă purtarea costumului de neopren pentru evitarea hipotermiei. Înotătorii mai puţin experimentaţi se vor orienta pentru proba mai scurtă, dar nu înainte de a li se valida înscrierea şi respectiv participarea prin micul chestionar care trebuie completat pe site-ul evenimentului.

 

Siguranţa înotătorilor va fi asigurată de numeroase caiace şi un echipaj SMURD care va fi prezent ca de obicei la acest eveniment.

 

Participanţii vor fi împărţiţi pe 6 categorii de vârstă: performanță, sub 20 de ani, 20-29, 30-39, 40-49, 50 de ani şi mai mult, iar premierea se va face separat.

 

Înscrierile se fac AICI până în data de 6 august ora 12, dată limită şi pentru achitarea taxei de înscriere în valoare de 60 lei.

 

Publicul este invitat să asiste şi să-i încurajeze pe participanți urmărind evenimentul din zona de start (debarcader) precum şi de pe malul lacului din puncte care vor fi marcate de către organizatori.

 

Traversarea Tarniţei este prima competiţie de înot in ape deschise (Open Water Swimming) din România, eveniment care a luat ființă în 2007 când la start se adunau 14 sportivi curajoşi, toţi reuşind să termine cursa.

Comentarii Facebook