Miercuri 24 Aprilie

Romania in grupa D cu Luxembourg, Albania, Belarus, Bosnia-Hertegovina si Franta

Tragerea la sorti pentru preliminariile campionatului european de fotbal s-a incheiat. Romania va juca in grupa D cu Luxembourg, Albania, Belarus si Bosnia-Hertegovina si Franta. Cap de serie al grupei, Franta este principala favorita. Romania are sansa o doua.

 

51 de echipe au intrat la tragerea la sorti si au existat doua interdictii: Armenia si Azerbaidjan nu vor putea juca in aceeasi grupa. La fel si in cazul Rusiei si Georgiei. Toate acestea din cauza unor probleme teritoriale intre aceste tari. La tragerea la sorti, Armenia chiar a nimerit in grupa cu Azerbaidjan, dar potrivit regulii instutituite de UEFA ,aceasta a fost trecuta in grupa urmatoare. Pentru prima data repartizarea in cele 6 urne s-a facut in functie de coeficientul UEFA.

 

Romania a participat la campionatul european de fotbal pentru prima data in 1960, atunci cand a avut loc si prima editie a campionatului. Romania este pentru a 14-a oara prezenta la preliminariile acestui campionat fiind una dintre cele 17 natiuni care au participat la fiecare editie. 

 

Tragerea la sorti pentru preliminariile campionatului european de fotbal a avut loc la Varsovia. Preselectia pentru campionatul europan de fotbal din 2012 va incepe in septembrie si se va incheia in 2011. Atunci vom afla daca vom participa la Euro 2012.

 

 

Comentarii Facebook