Toni Dobos citeste povesti nemuritoare si se reface greu dupa accident

Toni Dobos, fostul international si presedinte la mai multe cluburi de fotbal, intre care si Universitatea Cluj, se reface greu dupa accidentul de circulatie suferit in 2008, in urma caruia a fost supus si la doua operatii pe creier.

La un an si cinci luni de la accident, Dobos s-a mai inzdravenit si a povestit intr-un interviu acordat EVZ drama prin care trece. Fostul fotbalist a spus ca se simte putin mai bine, dar ca in ultima luna a trecut prin mai multe evenimente neplacute. "Inainte de Craciun, am facut o pneumonie serioasa, m-a cam dat pe spate. Nici acum nu mi-a trecut de tot. Am facut si vaccinul antigripal, dar tot degeaba", a povestit Dobos, care a mai spus ca in urma testelor s-a demonstrat ca nu are gripa noua.

El a mai spus ca ultima data a fost la control in decembrie, mai mult fortat. "Eram la baie, sub dus, iar apoi m-am trezit in Salvare. Creierul este putin obosit, nu mi s-a spus de la ce, e normal sa fie dupa operatie, desi a trecut de atunci mai bine de un an si patru luni. Medicii mi-au zis ca in doi ani, asa ca as mai avea sapte sau opt luni. Nu stiu insa ce sa cred, daca va fi chiar asa cum se zice. Mai ales dupa tot ceea ce am patit anul trecut. Pot manca orice, am interzis doar la ciocolata si la cafea", a mai povestit fostul fotbalist.

Toni Dobos a spus ca nu prea iese din casa, deoarece medicii nu ii dau voie, astfel ca citeste mult si nu se prea uita la televizor. "Anul trecut, am iesit de putine ori, pot sa numar iesirile pe degetele de la maini. Imi amintesc ca am iesit o data la mall si o data la fotbal, si cam atat. Mai fac plimbari scurte in apropierea casei. Stau departe de fotbal. Nu ma uit la televizor. Incerc sa citesc povesti nemuritoare. Citesc cat apuc, fiindca obosesc. Sunt departe de recuperare. Sper totusi sa-mi revin la finalul acestui an", a mai spus Dobos.

Chiar daca sta departe de lumea fotbalului, fostul presedinte de la "U" Cluj povesteste ca de cateva ori s-a dus la sala si a incercat sa joace fotbal. "Am fost de doua sau de trei ori la sala, ca sa joc fotbal. Am incercat, dar nu mi-a reusit. Asta s-a intamplat in urma cu doua saptamani. M-am simtit groaznic la primul contact pe care l-am avut cu mingea. Nu reuseam sa lovesc mingea. Am stat in poarta, dar am luat multe goluri", a spus Dobos. El a recunoscut ca a fost sunat de Hagi si Lacatus pe durata convalescentei.

Medicul care l-a operat pe Toni Dobos, chirurgul Stefan Florin, a declarat la randul sau ca fostul fotbalist se reface bine. „Toni m-a sunat de Revelion, ne-am felicitat reciproc. Evolutia lui e din ce in ce mai buna. Lucrurile spectaculoase s-au intamplat dupa ce a iesit din coma. Acum, e viabil, e din ce in ce mai bine, e in grafic”, a spus Florian, citat de EVZ.

Anton Dobos a suferit un accident de circulatie in 31 august 2008, cand se intorcea de la Targu Mures. El a fost operat de doua ori pe creier si a iesit din coma dupa cateva saptamani. Dobos a cunoscut faima la clubul Steaua, cu care a castogat trei titluri de campion.

Comentarii Facebook