Tichete de sportiv pentru copiii care fac sport de performanță! Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea


De la 1 ianuarie 2023, copiii care sunt legitimați la un club sportiv și fac sport de performanță vor primi tichete în valoare de 150 de lei pe lună. Legea a fost promulgate de președintele Klaus Iohannis.

Copiii și juniorii legitimați la cluburile sportive înființate conform legii, care participă la competiții sportive oficiale naționale și internaționale, beneficiază lunar de un stimulent financiar sub forma unor bonuri de valoare, denumite tichete de sportiv, potrivit unei legi promulgată marți de președintele Klaus Iohannis. Potrivit acesteia, fiecare beneficiar are dreptul la un singur tichet de sportiv pe lună, valoarea nominală a acestuia fiind de 150 lei, scrie Antena 3 CNN.

Tichetele de sportiv pot fi utilizate numai pe teritoriul României și sunt destinate achiziției de articole și echipamente sportive specifice disciplinei sportive practicate, transport între localități, suplimente nutritive sau recuperare medicală.

Prezenta lege se aplică începând cu 1 ianuarie 2023, iar fondurile necesare pentru plata tichetelor de sportiv se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sportului.

Comentarii Facebook