Suspiciuni de blat la meciul Pandurii - U Cluj 0-1. Ce s-a întâmplat

 

Eugen Pîrvulescu, preşedintele Pandurii Tg. Jiu, a fost suspendat din funcţie de Adunarea Generală a Acţionarilor din cauza suspiciunilor de blat de la meciul Pandurii - Universitatea Cluj, scor 0-1.

 

"Este adevărat. Sunt suspendat până la data de 29 iulie. Mi se pare un lucru normal. Oamenii din Adunarea Generală a Acţionarilor au o mare putere, iar când apar astfel de dubii, e foarte bine să se ancheteze, să se elucideze dacă da sau nu. Dacă am avut vreo implicare, suport consecinţele. Dar vă spun că 100% meciul s-a jucat pe teren. Nu mi-e frică de nimic. Doresc această anchetă pentru a nu-mi fi pătată imaginea”, a declarat Eugen Pîrvulescu, preşedintele Pandurii Tg. Jiu, pentru ProSport.

 

Ulterior, la conferință de presă, Eugen Pîrvulescu a spus: ”În cursul dimineţii, ajungând la birou, în jurul orei 10:00, am găsit o hotărâre a celor din Adunarea Generală a Acţionarilor, în care sunt înştiinţat că am fost suspendat. Sunt implicat în trucarea rezultatului jocului disputat pe teren propriu dintre Pandurii şi Universitatea Cluj. Dânşii s-au sesizat în urma articolelor apărute în presă. E normal ce fac dânşii, pentru că vor să aibă un fotbal curat. Dacă eu am făcut blat, vreau să mă duc la puşcărie pe viaţă. Probabil că, având funcţia de preşedinte la U Cluj, relaţia cu cei de acolo, mă învinovăţesc.

 

Vreau să stau cu jucătorii de vorbă, ei sunt aproape de evitarea retrogradării şi am mare încredere în ei. Acum, da, regret că m-am întors la Pandurii. Când vor fi alţi membri AGA, mă întorc cu mare drag aici. Plec cu o strângere de inimă, mi-al fi dorit să termin campionatului, să fiu pe bancă la finala Cupei Ligii, dar asta este. Aştept să se deruleze ancheta. Sunt cu conştiinţa împăcată.

 

Viaţa merge înainte, i-am spus lui Edi Iordănescu să continue treaba, la fel şi jucătorii. Nu mi-e frică de nimic. Nu îmi dau demisia. Trebuie să găsim cadru legal pentru a pleca de aici. S-a scris în presă că am fost la hotelul celor de la Universitatea Cluj. Da, am fost. Eram cu impresarul lui Eric acolo. Următoarea zi am mâncat cu Vlad Munteanu şi cu fiul lui Walter. Nu am nimic de ascuns”, a spus acesta. 

 

La meciul Pandurii - U Cluj au fost suspiciuni după ce Nuno Viveiros a marcat un gol considerat de mulţi a fi fost prea uşor, iar Mihai Roman a ratat în minutul 53 o lovitură de la 11 metri. Partida s-a disputat în data de 20 aprilie.

 

Preşedintele lui U Cluj, Vlad Munteanu, a spus că: ”Mi se pare o aberaţie, o idioţenie, să-l bănuieşti pe Pârvulescu de faptul că a făcut blat pentru că a fost conducător la U. Nu pot să cred că jucătorii de la Pandurii care au ratat în meciul cu noi nu au vrut să dea gol”.

Comentarii Facebook