Suporterii Universității Cluj, strânși la colț de Jandarmeria Română: „Peluza a primit interdicții pentru un meci în care nici măcar nu juca U”


Peluza Șepcilor Roșii spune că a primit zeci de interdicții de a participa la meciurile echipei favorite de la Jandarmeria Română. Fanii precizează că de vină ar fi un meci în timpul căruia nici măcar nu juca „U” pe Cluj Arena, ci cei de la UTA Arad. 

„Dă-i prostului putere ................ ”

Au trecut sărbatorile, luna cadourilor și ocaziile specifice, însă pentru noi abia acum au început să vină “cadourile”. Începând de luni, interdicțiile de a participa la meciuri, pentru UN AN, dedicate Șepcilor Roșii s-au materializat cu zecile! Expeditorul este evident jandarmeria română. 

 Motivele specificate în fițuicile primite de foarte mulți dintre noi, pentru aceste nedorite “premii”, nu sunt o coregrafie “incendiară” sau altercații “spectaculoase” sau “acte de huliganism” așa cum presa avidă de senzațional descrie de câte ori are ocazia, exagerând realitatea sau chiar măsluind-o. NU! Peluza Șepcile Roșii a primit interdicții cu zecile, pentru următorul an, datorită unei zile de meci, în care nici măcar nu juca “U”, iar noi nici măcar nu eram pe stadion!

Detalii: 

În 20 dec, cei din Arad și-au disputat meciul cu clona Craiovei, la Cluj. Urările de bun venit dedicate deloc respectabililor musafiri veniți la Cluj, pe care le-am scandat în vecinătatea Stadionului, i-au făcut pe băieții de la jandarmerie să completeze procesele verbale și să hotărască abuziv interdicțiile pe care legea 4/2008, îi îndreptățește să le dea după bunul lor plac și cum are basca lor chef.

Acesta este doar încă un episod al răfuielii pe care jandarmeria insistă să-l aibă cu noi, constant și neobosit. Abuzul este singurul cuvânt care descrie felul în care această instituție înțelege să-și facă treaba, la adapostul legii și aplicând-o vezi Doamne. Ei au de partea lor legea neconstituțională și puterea rezultată, iar noi ………………., noi luptăm să descoperim cu fiecare ocazie ce ne-a mai rămas în interacțiunea cu ei. Sloganul “lege si ordine”, nu are nicio legătură cu faptele lor, “abuz și dezordine” este sloganul corect pe care faptele jandarmeriei îl trădează.

Am tot repetat și o vom mai face, într-un final vom izbandi! Peluza Șepcile Roșii, are pe rolul CCR-ului, dosare prin care au fost invocate excepții de neconstituționalitate a unor texte legale, stipulate de legea 4/2008, dosare care așteaptă soluționarea de foarte mult timp …

Asta în contextul în care pe rolul CCR există mult mai multe dosare pe rol, care implica suporterii și altor echipe, cu privire la neconstituționalitatea unor articole din legea 4. Dosare a căror soluționare se amână iar și iar, nejustificat!

Trebuie să înțelegem toți, din stadioane, din stafurile cluburilor( FC Universitatea Cluj ), din peluze sau tribune, din fața televizoarelor deopotrivă, că nu discutăm despre aplicarea legii! În mai bine de 15 ani, abuzurile făcute la adăpostul acestei legi neconstituționale, s-au tot repetat, s-au înmulțit, au devenit tot mai evidente și mai grave! La nivelul fiecărei peluze românești, grup sau chiar ca suporteri neafiliați vreunui grup sau peluze, trebuie luat în serios acest pericol tot mai mare! Libertate pentru suporteri!”, au transmis Șepcile Roșii.

Comentarii Facebook