Suporterii români i-au jignit DUR pe cei unguri

 

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării s-a autosesizat după cuvintele vulgare adresate ungurilor la meciul Juventus Bucureşti-OSK Sepsi.

 

În acest moment Consiliul nu s-a autosesizat, aşteaptă deciziile de la Federaţia Română de Fotbal şi de la Liga Profesionistă de Fotbal. În măsura în care aceste două foruri nu vor lua nicio decizie, prin propriile regulamente, care interzic astfel de manifestări, atunci CNCD va demara o sesizare. Este inadmisibil un astfel de comportament. Din păcate, această echipă, Sepsi, nu este la prima astfel de experienţă. Noi avem pe rolul CNCD-ului o altă partidă în care au avut loc incitări la ură pe criteriii etnice. Este vorba de o partidă de anul trecut cu Universitatea Craiova şi urmează să luăm o decizie în acest sens”, a declarat Asztalos Csaba, preşedintele Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării.

 

Scandările jignitoare au fost făcute luni seara, înainte de partida dintre Juventus Bucureşti şi OSK Sepsi. Cu o jumătate de oră înainte de fluierul de start al arbitrului, la staţia de amplificare a stadionului "Anghel Iordănescu" s-a auzit o parodie a melodiei "Doamne, ocroteşte-i pe români", scrie Prosport.

 

Melodia în cauză este plină de vulgarităţi, cuvinte xenofobe şi incitare la violenţă la adresa maghiarilor.

 

 

Sus îi Iancu pa statuie şi le dă la unguri m***

 

Doamne ocroteşte-i pe români.

 

"În Campia Nordica, vin c-o bomb-atomică

 

Doamne ocroteşte-i pe români

 

Doamne f***-va pă tăţi şi scăpăm de greutăţi

 

Doamne ocroteşte-i pe români”.

Comentarii Facebook