Sumă URIAȘĂ încasată de CFR Cluj pentru performanța din Europa. Clujenii sunt cei mai bogați din România


CFR Cluj a câștigat un total de 16,23 milioane de euro după parcursul din competițiile europene din acest an. 

Ieșirea din faza grupelor, o dată cu victoria de joi seara cu Celtic, a adus grupării feroviare 500 de mii de euro de la UEFA, la care se mai adaugă 2,9 milioane de euro, prima pentru participarea în grupe. Pentru fiecare dintre cele patru victorii din grupele Europa League, clujenii au mai încasat câte 570 de mii de euro, adică un total de 5,67 milioane de euro, numai din Europa League, scrie Digi Sport.

Din Champions League, clujenii ar fi încasat mult mai mult, dar au fost eliminați de Slavia Praga. Cu toate acestea, din participarea în tururile preliminare ale Ligii Campionilor, CFR Cluj a luat 2,3 milioane de euro, după ce le-a eliminat pe Astana, Macabi Tel Aviv și Celtic.

Scoși din competiție de Slavia, oamenii lui Dan Petrescu au mai încasat 5 milioane de euro, ca primă pentru prezenta în play-off-ul celei mai puternice competiții inter-cluburi. Pe lângă acești bani, CFR a mai luat un milion de euro din marketing și 260 de mii de euro bonus pentru echipele campioane eliminate din Liga Campionilor.

Clujenii au mai încasat și foarte mulți bani din bilete și sponsorizări, circa 2 milioane de euro, adică un total de 16,23 milioane de euro.

Foto: CFR Cluj

Comentarii Facebook