Steaua JOACĂ ÎN CHAMPIONS LEAGUE - E OFICIAL

 

UEFA nu a exclus Steaua din Champions League pentru condamnarea lui Gigi Becali în ”Dosarul Valiza”.

 

Anunţul a venit ca o eliberare! Eram în autocar, mergem la meci (n.r. - amicalul din această seară cu Videoton), iar băieţii au izbucnit în urale”, a spus Mihai Stoica la Digi Sport.

 

Comisia de Control şi Disciplină a UEFA a analizat, vineri, 21 iunie, cazul Steaua. A fost aplicată o amendă și a fost impusă o perioadă de monitorizare de 5 ani, timp în care echipa nu trebuie să aibă abateri. 

 

”Dosarul Valiza” a pornit în 7 mai 2008, înaintea ultimului meci din Liga I, Gigi Becali a oferit suma de 1.700.000 de euro jucătorilor de la Universitatea Cluj - aproximativ 100.000 de euro pentru fiecare - pentru ca aceştia să-şi apere corect şansele şi să câştige meciul cu CFR 1907 Cluj, contracandidata echipei FC Steaua Bucureşti la câştigarea titlului de campioană.

 

Procurorii DNA au interceptat valiza cu bani într-un restaurant din Cluj, unde Teia Sponte, vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie, şi alte persoane aşteptau deznodământul meciului "U" Cluj - CFR, în funcţie de care "marfa" urma sau nu a fi livrată. CFR s-a impus cu 1-0 şi a devenit campioană, astfel că valiza ar fi rămas fără destinatar şi fără intervenţia poliţiei.

 

DNA a declanşat urmărirea penală faţă de Becali, Teia Sponte şi alţii, iar dosarul, care a cuprins şi o altă tentativă de a-i premia în 2006 pe jucătorii Gloriei Bistriţa, de asemenea nefinalizată, a ajuns în instanţă la finalul anului 2008. Primul termen a avut loc în 21 ianuarie 2009, la Curtea de Apel Cluj, apoi procesul a fost mutat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în urma cererii avocaţilor inculpaţilor.

 

După cinci ani de la declanşarea scandalului, ÎCCJ a dat sentinţa definitivă, condamnându-l pe Gigi Becali, în data de 4 iunie, la trei ani de închisoare cu executare, pentru dare de mită şi pentru fals, iar pe Teia Sponte la doi ani cu suspendare.

Comentarii Facebook