Stațiunile în care schiază Roman Abramovich, Kevin Costner sau Demi Moore

 

Aspen, Saint Moritz și Chamonix sunt stațiunile de schi luxoase în care obișnuiesc să-și petreacă vacanțele de iarnă celebritățile planetei.

 

Cotidianul spaniol ”ABC” prezintă locuri privilegiate de natură, de al căror confort și frumusețe sunt atrași mulți oameni renumiți, potrivit AGERPRES.

 

1. Aspen (SUA)

 

Conform unui top realizat de firma de rezervări de bilete de avion Jetcost (www.jetcost.es), pe primul loc se clasează stațiunea Aspen, din statul american Colorado. Fost centru minier din Munții Stâncoși, acest oraș își trage numele de la pădurile de plopi din jur (aspen, în limba engleză, înseamnă plop) și cuprinde, în prezent, patru stațiuni — Aspen Mountain, Aspen Highland, Snowmass și Tiehack. Conectate între ele prin instalații de transport pe cablu, acestea oferă piste de schi cu o lungime totală de 495 de kilometri, acoperite cu o zăpadă de calitate excelentă pentru practicarea sporturilor de iarnă.

 

După cum se vedea încă din populara comedie 'Dumb and Dumber' ('Tăntălăul și Gogomanul') filmată în 1994 cu Jim Carrey și Jeff Daniels în rolurile principale, Aspen dispune de peste 300 de magazine exclusiviste, 100 de restaurante cu mâncăruri tradiționale din întreaga lume, zeci de baruri, cluburi și spa-uri și 40 de galerii de artă. Lista poate fi continuată cu un mare număr de alte atracții care îi vizează mai ales pe cei cu bani.

 

Melanie Griffith, Paris Hilton și Elle Mcpherson sunt printre cei care merg anual la Aspen. Actrița Kate Hudson obișnuiește să petreacă acolo Crăciunul, în vila mamei sale, Goldie Hawn, un alt nume cu rezonanță din lumea filmului. Printre VIP-urile care s-au perindat deseori prin stațiunea americană mai figurează Mariah Carey, Kurt Russell, Jack Nicholson, Michael Douglas, Charlie Sheen, Martina Navratilova, Heidi Klum, Roman Abramovich, Kevin Costner, Demi Moore și Tommy Mottola, împreună cu soția lui, Thalia.

 

2. Courchevel 1850 (Franța)

 

Courchevel se află în Alpii francezi, în valea Tarentaise din Savoia, și face parte din Les 3 Vallées, cel mai mare domeniu schiabil din lume, ale cărui piste interconectate măsoară peste 600 de kilometri. Stațiunea are ca subdiviziuni Courchevel 1300 (Le Praz), Courchevel 1550, Courchevel 1650 (Moriond) și Courchevel 1850, denumiri date în funcție de altitudine.

 

Supranumită 'Saint Tropez' al sporturilor de iarnă, stațiunea Courchevel 1850 este un loc în care pot fi adesea întâlniți oameni bogați mai mult sau mai puțin celebri și membrii unor familii cu sânge albastru. Aceștia se cazează fie în reședințele de lux din zonă, fie în cele două hoteluri de șase stele sau cele nouă de cinci stele.

 

Courchevel 1850 este stațiunea de schi cu cele mai multe stele Michelin din lume, record la care contribuie și unele dintre restaurantele sale. Evident, străzile sale abundă în magazine cu mărfuri foarte scumpe de genul Vuitton, Hermes, Valentino, Prada, Cartier, Fendi, Dior sau Chanel.

 

Lista celebrităților care frecventează stațiunea îi include pe Ducele și Ducesa de Cambridge, familia regală saudită, cuplul Victoria și David Beckham împreună cu copiii lor, Christina Aquilera, Geri Halliwell, Lionel Richie, Roman Abramovich, George Clooney, Georgio Armani, Madonna, Donatella Versace, Arnold Schwarzenegger.

 

3. Saint Moritz (Elveția)

 

Saint Moritz este, probabil, cea mai faimoasă și cea mai scumpă stațiune de schi de pe glob. O explicație ar putea fi aceea că acolo s-a născut, cu peste 150 de ani în urmă, ideea îmbinării vacanțelor de iarnă cu sporturile de sezon. A găzduit de două ori Jocurile Olimpice de Iarnă, în 1928 și 1948. Localitatea elvețiană pune la dispoziția turiștilor 350 de kilometri de piste de schi, precum și amenajări pentru hochei, bob, sanie, patinaj.

 

Tot acolo se desfășoară concursul St. Moritz Polo World Cup on Snow, cel mai important turneu din lume de polo pe zăpadă. În 2015, va avea loc între 29 ianuarie și 1 februarie, perioadă subliniată în calendarul multor amatori de sport, dar și de mondenități. Dintre persoanele faimoase care frecventează stațiunea, multe au obiceiul de se caza la 'Kulm Hotel St Moritz', considerat unul dintre cele mai bune zece hoteluri din țara cantoanelor. A fost fondat în 1856 de Johannes Badrutt, cel care a pus bazele turismului de iarnă, și are numai camere cu vederi extraordinare. O parte dintre acestea sunt orientate spre sud, către lacul St. Moritz, iar altele spre nord, cu priveliște spre Muntele Piz Nair, înalt de 3.000 de metri. Actorilor George Clooney și Hugh Grant și aristocraților, ca de exemplu, regelui Carl al XVI-lea Gustaf al Suediei le place confortul de la Klum, care oferă și cinci restaurante, teren de golf, dotări pentru diferite alte sporturi, piscină și multe altele.

 

În ultimii ani, stațiunea este un punct special de atracție și pentru milionarii ruși, care apreciază în special zona Dorf, înțesată cu boutique-uri gen Prada, Gucci, Versace, Bulgari, Hermes, Chanel sau Dior.

Comentarii Facebook