Vineri 27 Ianuarie

Start in forta pentru Napoca Rally Academy la Raliul Brasovului! Zapada i-a surprins pe piloti FOTO si VIDEO

 

Raliul Brasovului a inceput bine pentru echipa Napoca Rally Academy, cu toate ca zapada cazuta i-a surprins pe piloti.

 

Vineri, 30 martie, s-a dat startul in sezonul 2012 al  Campionatului National de Raliuri Dunlop si, in "buna traditie" a raliurilor de la Brasov, surprizele nu s-au lasat asteptate prea mult. Imediat dupa startul pe prima proba speciala a inceput sa ninga abundent, aderenta fiind foarte scazuta. Pe Marco Tempestini si Bogdan Marisca, zapada cazuta i-a luat prin surprindere, cei doi alegand sa utilizeze pneuri de ploaie. Cu toate acestea, echipajele Napoca Rally Academy au reusit sa limiteze pierderile de timp si se afla pe podiumul clasamentului general la sfarsitul primei zile din Tess Rally Brasov.

"Asa cum ne-am obisnuit de atatia ani, vremea are un rol foarte important la Raliul Brasovului, la fel si alegerea potrivita a pneurilor. Din pacate astazi nu am fost inspirati si am plecat pe pneuri de ploaie.Totusi, am reusit sa nu pierdem prea mult pe prima proba speciala. Prima jumatate, pe care zapada inca nu se depusese la momentul in care am luat startul, am pierdut doar patru secunde, iar pe a doua jumatate, unde stratul de zapada era ceva mai mare, am pierdut 8 secunde. Ne simtim bine cu noua noastra masina si sper ca maine vremea sa nu mai joace un rol atat de important", a declarat Bogdan Marisca, ocupantul locului secund in clasamentul general dupa prima zi a Tess Rally Brasov.

"Suntem incantati de cum merge masina noastra. Din pacate astazi nu am facut cea mai buna alegere a penurilor. Cu toate acestea, datorita experientei asemanatoare de la Raliul Monte Carlo la care am luat startul la inceputul acestui an, am reusit sa limitam pierderea de timp. Maine sper ca vremea sa nu ne mai joace feste sau cel putin noi sa  fim mai inspirati in alegerea pneurilor potrivite", a declarat Marco Tempestini, care se afla pe locul trei in clasamentul general la finalul primei zile.

Daniel Ungur a inceput procesul de acomodare cu noul Mitsubishi Evo VI iar la finalul primei zile se afla pe primul loc la clasa 11 unde evolueaza, avandu-l in dreapte pe Toni Avram. "Noi am facut alegerea corecta si am luat startul cu pneuri de iarna. Cu toate acestea stratul de zapada a fost unul destul de consistent iar grosimea acestuia s-a modificat de la o masina la alta. Ne-am simtit foarte bine cu Mitsubishi-ul Lancer Evo VI pe care evoluam la Brasov si am reusit sa facem si putin spectacol pentru publicul numeros aflat pe marginea probelor speciale. Sper ca au gustat din plin evolutia noastra iar maine vom merge cat se poate de tare si spectaculos in acelasi timp", a declarat Daniel Ungur.

Vlad Cosma si Florin Dorca au reusit sa urce pe prima pozitie la clasa 6 la sfarsitul primei zile, dupa o evolutie foarte buna in Superspeciala, eliminand ecartul de 1.3 secunde pe care il aveau dupa PS1 fata de ocupantul primei pozitii. "Pentru ziua de astazi, in regulamentul Citroen Racing Trophy nu a fost prevazuta posibilitatea de utilizare a pneurilor de iarna, asa ca am fost obligati sa luam startul pe pneuri de ploaie. Din pacate acestea nu avut cum sa ne ofere aderenta necesara si tot ce am mai putut sa facem a fost sa ramanem pe drum si sa limitam pierderile de timp. Maine vom putea folosi pneuri de iarna si vom porni in cursa de recuperare a timpului pierdut astazi pe prima proba speciala", a spus Vlad Cosma.

Simone Tempestini a avut parte de emotii pe prima proba speciala dupa ce a iesit usor in decor, fara sa avarieze prea mult Subarul Impreza STI pe care va concura in acest sezon, alaturi de experimentatul copilot Lucio Bagio. "Am uitat la start sa fac setarile potrivite la diferentialul central si datorita acestui fapt am facut o scurta incursiune in afara drumului, ocazie cu care am pierdut spoilerul fata si am facut si pana la una din roti. Maine sper sa fie mai bine si sa ajungem la finalul raliului, pentru ca scopul nostru ramane acumularea a cat mai multi kilometri de proba speciala", a spus Simone Tempestini.

Florinel Tincescu, care sezonul acesta evolueaza alaturi de un nou copilot, Iulian Nicolaescu, a incheiat cu bine prima zi din Tess Rally Brasov. "Astazi nu am fortat deloc pentru ca trebuie sa ne sudam mai intai ca si echipaj. Raliul practic incepe maine si ma bucur ca am reusit sa terminam ziua de astazi cand zapada cazuta a dat de furca multor echipaje", a spus Florinel Tincescu.

Comentarii Facebook