Sportul romanesc este in doliu!

 

Fostul portar si antrenor al echipei de hochei Steaua Bucuresti, dar si al nationalei Romaniei, Anton Crisan, a decedat vineri, 9 martie, la varsta de 70 de ani, din cauza unei comotii cerebrale.

"Toni Crisan a fost unul dintre oamenii pentru care am avut un mare respect, dar si omul cu care am trait la Steaua inceputurile mele ca sportiv. Este o mare pierdere, mai ales ca s-a dus asa, azi-dimineata, din cauza unei comotii cerebrale. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace", a declarat Vasile Stanga, fostul jucator si antrenor al nationalei de handbal a Romaniei, citat de realitatea.net

Anton Crisan si-a inceput carierea in hochei ca portar la varsta de 13 ani, la echipa din Sebes. Apoi, din 1960 s-a transferat la Steaua Bucuresti. Timp de 19 ani a fost portarul titular, iar din 1962 si al echipei nationale a Romaniei. Cu Steaua Bucuresti a reusit sa castige 15 titluri nationale si 15 Cupe ale Romaniei.

Cu echipa nationala a participat la 10 Campionate Mondiale, dar si la Jocurile Olimpice din 1964 (Innsbruck- Austria), totalizand peste 300 de jocuri internationale.

Anton Crisan a implinit in luna ianuarie 70 de ani si a fost un maestru al sportului din anul 1967 si antrenor emerit din 1997, dar si Cetatean de Onoare al Sebesului, orasul natal in care vor avea loc funeraliile, duminica, 11 februarie.

Comentarii Facebook