Sportivul Bobi Simion a stabilit cel mai bun rezultat interațional la tenis de masă - FOTO

 

Bobi Simion, sportiv paralimpic din Cluj, a cucerit trei medalii la primele două concursuri internaționale de tenis de masă pentru persoane cu dizabilități ale anului.

 

La primul concurs Openul Ungariei - Hunagarian OPEN 2015, factor 20 - care s-a desfășurat în perioada 12 - 15 martie, a obținut locul II la clasa 6 masculin, după ce a pierdut finala la avantaje cu scorul 2-3. A fost un meci foarte strâns între el si favoritul numărul 1 al competiției britanicul Karabardak Paul care a fost reclasificat de la clasa 7 la clasa 6.

 

La Openul Italiei - Lignano Master OPEN 2015, concurs factor 40 - desfăsurat în perioada 17 - 21 martie, s-a clasat pe locul I, fiind surpriza competiției. In drumul sau către medalia de aur a obținut victorii la primii 2 favoriți ai competiției. A caștigat contra francezului Grundeler Bastien - favoritul numărul 1, acesta fiind locul 5 mondial și locul 3 european la momentul competiției și contra britanicului Karabardak Paul - favoritul numărul 2 cu care din nou, ca in Ungaria, a jucat finala, fiind încă o data un meci foarte strâns pe care Bobi l-a câștigat cu 3-1. De asemenea, la echipe, Bobi împreuna cu elvețianul Valentin Kneuss au ocupat locul II prierzând doar un meci contra echipei croaților care a fost și campioana competiției.

 

Locul I, obținut de Bobi la Lignano, Italia, este cel mai bun rezultat obținut de un sportiv român într-o competiție  internațională de tenis de masă de factor 40, până acum nemaifiind nici un medaliat român la o competiție de acest gen.

 

Sportivul este susținut de sponsorii ANDROGIR SRL, DONIC si REDIS CO SRL (REDIS Nutriție) și de antrenorul Dan Nasui, Clubul Sportiv Maraton’93 și D-na Sally Wood Lamont. 

 

Antrenorul sportivului, Dan Nasui, este tot o persoană cu dizabilități, care se dedică acestui sport. 

 

 

 

Comentarii Facebook