Sportivii clujeni, pregătiţi de Jocurile Paralimpice 2012: Vrem să aducem medalii României FOTO

 

Sportivii Echipei Paralimpice a României şi-au prezentat vineri ţinutele oficiale la Cluj-Napoca, ţinute cu care îşi vor face prezenţia la Jocurile Paralimpice de la Londra. 

 

Prezentarea echipamentelor a avut loc la Clădirea Cazino din Parcul Central "Simion Bărnuţiu", la eveniment participând toţi sportivii şi antrenorii echipei. 

 

Plini de optimism, ei speră să se întoarcă de la Londra cu medalii. Naomi Ciorap, clujeancă născută în 1996, este cea mai tânără membră a echipei a spus că în momentul de faţă este pregătită de Londra şi spune că nu simte ”nicio emoţie acum, dar când văd probele la televizor atunci mă gândesc şi am uşoare emoţii. Îmi pare rău că Potec nu a ajuns în finală, dar poate câştigăm noi", a spus tânăra sportivă.

 

 

Şi fratele ei, Samuel Ciorap este la fel de încrezător şi se pregăteşte de Londra cu mari speranţe: "Eu sper să obţin măcar un bronz". Cât despre antrenamentele pe care aceştia le au, Samuel spune că se simte "obosit după antrenamente intense. Peste două săptămâni o să am antrenamente mult mai uşoare şi sper să fiu în formă maximă pentru a da totul la Olimpiadă. Costumele de prezentare sunt elegante. Am urmărit probele de nataţie de la Olimpiadă şi îmi pare rău pentru sportivii români. Au muncit foarte mult şi cred că meritau să ia o medalie". 

 

 

Aceasta este prima dată când România este prezentă la Jocurile Paralimpice la disciplinele înot, tenis de masă şi atletism. 

 

Clujul, este reprezentat la tenis de masă de către Dacian Makszin, în vârstă de 31 de ani. Sportivul este din Cluj şi joacă tenis de masă la nivel internaţional de 7 ani. Spune că a muncit foarte mult pentru calificarea la Jocurile Paralimpice şi mărturiseşte că, într-adevăr, este prima calificare a unui jucător român de tenis de masă. "Este prima calificare şi prima participare la Jocurile Paralimpice. Sunt pregătit. Se mai poate lucra, dar în principiu sunt pregătit. Calificarea a fost foarte grea. Am participat la competiţii timp de doi ani pentru această calificare şi mă bucur că am reuşit. Sper să dau tot ce e mai bun. Vreau să mă depăşesc. Este o competiţie grea. Sunt cei mai buni sportivi din lume. La categoria mea suntem 24 din lume şi e o luptă foarte grea. Vreau să mă depăşesc şi să reuşesc ce nu am reuşit până acum. Este greu", a declarat Dacian Makszin.  

 

 

Sporturile pe care sportivii Echipei Paralimpice le reprezintă la Londra sunt: atletism – Florin Cojoc este în prezent campion european la săritura în lungime; ciclism – Eduard Novak şi Imre Torok – Novak este campion mondial atât la velodrom cât şi la proba rutieră; înot – Samuel Ciorap (17 ani) şi Naomi Ciorap (15 ani), în prezent pe locurile 5 şi 7 în Europa; tenis de masă – Dacian Makszin. Este pentru prima dată că România reprezintă la Jocurile Paralimpice atletismul, înotul şi tenisul de masă.

 

Evenimentul a fost posibil cu ajutorul Asociaţiei Little People România, cu gândul de a sprijini sportul paralimpic român.

 

Echipa Paralimpiă a României va ajunge la Londra în data de 26 august. Întrecerile vor avea loc între 29 august şi 9 septembrie 2012, la Londra. 

 

Anca Baciu

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii Facebook