Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală de la Australian Open!

 

Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală de la Australian Open, după ce a învins-o pe Jelena Jankovici, a 8-a jucătoare a lumii, scor 6-4, 2-6, 6-0. 

 

Acesta este cel mai bun rezultat al româncei de 22 de ani într-un turneu de Mare Şlem. În sferturile de finală Halep o va întâlni pe slovaca Dominika Cibulkova.

 

Meciul a început în forță, iar românca a controlat startul confruntării și a terminat cu 6-4.

 

În setul secund, Jankovici a câștigat detașat și s-a impus cu 6-2.

 

Lăudată de Virginia Ruzici pentru puterea mentală de care dă dovadă, Halep a arătat din nou de ce este în stare. Chiar primul game din setul al treilea a fost cel care a decis cîştigătoarea. După o luptă aprigă de aproape 15 minute, în care Jankovici a salvat 3 mingi de break, Halep a reuşit breakul la a 4-a minge, scrie gsp.ro.

 

Românca a mai pierdut doar 2 puncte pe propriul serviciu în 3 gameuri și a câștigat cu 6-0.

 

Simona Halep o va întâlni în sferturi pe Cibulkova, cea care a reușit să o elimine pe rusoaica Maria Sharapova, a treia favorită la câştigarea turneului.

 

”Este o mare bucurie pentru mine să evoluez într-o fază atât de avansată. Jelena a fost lider mondial, a trebuit să fiu foarte atentă. În setul 2 m-am simţit foarte obosită, dar mi-am dat seama că nu am nimic de pierdut şi mi-am făcut jocul. Am înţeles că trebuie să fiu agresivă şi că trebuie să mă bucur de orice meci. Cibulkova joacă foarte puternic, acoperă bine terenul, dar eu voi căuta să mă bucur de aceste momente, cine ştie ce se va întâmpla”, a spus Simona Halep.

 

Românca a câștigat până în sferturi un cec în valoare de 270.000 de dolari australieni şi 430 de puncte WTA.

Comentarii Facebook