Scandal in baschet ! "U" Mobitelco acuzata de fals in acte

Presedintele CS Otopeni Mugur Porumbacu acuza clubul clujean si Federatia de incalcarea regulamentelor in amanarea meciului dintre cele doua echipe. U Mobitelco a solicitat si obtinut amanarea pe motivul ca are sapte jucatori accidentati in urma turneului final al Cupei Europei Centrale

Mai exact, conform Gazetei Sporturilor, oficialul de la Otopeni sustine ca meciul nu trebuia amanat, deoarece jucatorii nominalizati de clujeni ca accidentati sunt de fapt in stare foarte buna. El afirma ca va sesiza Ministerul Sanatatii si DNA pentru fals in actele emise de INMS (Institutul National de Medicina Sportiva).

Fara a preciza care sunt dovezile ca jucatorii clujeni ar fi apti de joc, el a solicitat o contraexpertiza la Bucuresti si a amenintat ca ii va da in judecata pe medicii din Cluj pentru suportarea cheltuielilor de deplasare achitate inutil de clubul din Otopeni.

Mai mult, Porumbacu spune ca amanarea meciului este ilegala, deoarece Comisia Federala care ar fi decis acest lucru in realitate nici macar nu s-a intrunit. "Am discutat cu mai multi oficiali ai federatiei de baschet care mi-a garantat ca astazi nu a avut loc nici un Birou Federal, pentru ca membrii acestei comisii nu se aflau in Bucuresti. Un alt argument, sustine Porumbacu, este faptul ca a solicitat Procesul Verbal al sedintei , dar Federatia refuza sa-l trimita.

In replica, Carmen Tocala, presedinta Federatiei Romane de Baschet a declarat pentru GSP: "Am vazut raportul Comisiei de astazi. Nu sunt sapte jucatori accidentati, ci chiar opt. Am trimis catre INMS toate documentele iar luni va avea loc contraexpertiza. Oricum este o decizie corecta pentru ca meciul s-a amanat cu 48 de ore inaintea orei de incepere".

De asemenea, presedinta Federatiei a negat ca Porumbacu ar fi solicitat Procesul Verbal al Comisiei Federale si nu l-ar fi primit. "Eu va garantez ca am trimis toate documentele pe care cei de la Otopeni le-au solicitat".

Pana in momentul de fata nu s-a comunicat inca o pozitie oficiala a clubului U Mobitelco legat de acuzatiile oficialului de la CS Otopeni.

Comentarii Facebook