Sănătate de FIER cu numai 3 MINUTE de exerciții fizice pe săptămână

 

Faimosul medic britanic Michael Mosely susține că a descoperit un program de fitness cu o intensitate ridicată care va revoluționa modul în care oamenii fac sport.

 

Medicul a relatat că nu și-a găsit timp pentru a face sport, așa că a descoperit un tip special de antrenament denumit High Intensity Training (HIT). 

 

Michael Mosley povestește că s-a decis să aplice pe propria piele antrenamentul HIT. A folosit o bicicletă staționară și, după câteva minute de încălzire, a pedalat cu viteză maximă timp de 20 de secunde. Apoi a pedalat încet alte câteva minute, pentru a-și se odihni puțin, după a revenit la cele 20 de secunde cu intensitate maximă. A urmat un al treilea ciclu încet-repede, după care anternamentul s-a încheiat. În total, a durat mai puțin de șapte minute. A făcut acest exercițiu de trei ori pe săptămână timp de patru săptămâni (așadar, 3 minute de exercițiu fizic intens pe săptămână), după care și-a făcut analizele de sânge și a descoperit că sensibilitatea la insulină îi crescuse cu 24%, fenomen întâlnit de obicei după multe ore de exerciții aerobice convenționale, conform realitatea.net.

Comentarii Facebook