Sabău a schimbat regulile în vestiarul Universității Cluj. Ce nu au voie să facă „studenții”: „Trebuie să-i convingi”


Ioan Ovidiu Sabău a revenit cu succes ca antrenor! După primele meciuri, am putea spune că echipa iese treptat din zona retrogradării. Schimbarea în jocul lui U Cluj este una evidentă de când Ioan Ovidiu Sabău a preluat echipa.

După primele două meciuri din anul 2023, formația clujeană are patru puncte, în partidele cu FC Voluntari și Rapid alb-negrii au avut o posesie de peste 60 la sută și peste 30 de situații de gol. Sabău spune că i-a convins pe jucători să depună mai mult efort în antrenamente și chiar să petreacă mai mult timp la stadion.

Trebuie să-i convingi că tot ce fac, fac pentru viitorul lor, pentru cariera lor, pentru familiile lor și nu poți să ai rezultate dacă nu ieși din zona de confort. Și antrenamentul trebuie să însemne pentru jucătorii profesioniști epuizare și efort la maxim. Așa sunt antrenamentele și ei s-au adaptat foarte bine. Dacă antrenamentul e la 10:30, la 9:15 – 9:30 toți sunt la stadion. Îi văd că intră în sala de forță după antrenament, este o concurență între ei pentru cine face mai multe flotări, tracțiuni și așa mai departe. Le place foarte mult. Sigur, la început am făcut noi, după care ei au văzut că se simt foarte bine, încep să se transforme din punct de vedere fizic și au încredere în ceea ce facem. Prin asta am câștigat încrederea jucătorilor. Au venit și rezultate, jocuri foarte bune în Antalya și, zic eu, jocuri foarte bune cu echipe grele din campionatul nostru”, a spus Sabău la Prima Sport.

Antrenorul le-a transmis jucătorilor că are două principii de bază de la care nimeni nu se poate abate.

Disciplina și regulile respectate”, spune Sabău că sunt principiile de bază în vestiar la U Cluj și a dezvăluit câteva dintre reguli: „Sunt foarte multe. Programul, să vii în timp, dar nu pentru că ești amendat ci să înțelegi că ai nevoie de timp să te pregătești pentru antrenament. Nu vorbesc de faptul că nu se permite un limbaj indecent în vestiar și așa mai departe, adică să existe respect unul pentru celălalt, dar și pentru oamenii din jurul echipei… Sigur, sunt mult mai multe. Vorbim de greutate corporală, se face cântarul de două ori pe săptămână. Mi se pare o normalitate. Nu pentru că vreau să-i verific. Ei se verifică pe ei, să vadă unde sunt și unde trebuie să facă îmbunătățiri”.

Comentarii Facebook