Rusoaica Potapova, scandal monstru cu WTA după ultimul turneu: „De la Cluj-Napoca până acolo am făcut 37 de ore! Nu mai merg în viața mea”


Rusoaica Anastasia Potapova (22 de ani), colega Simonei Halep (32 de ani) din circuitul Asociației Tenisului Feminin (WTA), a răbufnit la adresa șefilor tenisului după turneul de la Guadalajara (Mexic).

Deși vorbim de un turneu de WTA 1000 (cea mai importantă categorie, după Grand Slamuri), prezența la Guadalajara 2023 a fost una modestă.

„Nu voi mai merge în viaţa mea la turneul de la Guadalajara. Toată lumea a observat că aproape nimeni din Top 20 WTA nu a jucat acolo. Trebuie să evoluezi la o altitudine de 1.600 metri, pe un teren dur, acela nu este tenis. Nu este doar un test pentru organism, este un circ.

Turneul și organizarea sunt bune, dar condițiile sunt imposibile: E altitudine prea mare, nu există aer, e imposibil să respiri. Ar trebui să zbori acolo cu cel puțin o săptămână înainte ca să te obişnuieşti. Deci, voi exclude această competiţie şi în sezoanele viitoare. Nu joci tenis acolo, doar supraviețuiești. Acesta este un loc groaznic pentru a organiza un turneu de WTA 1000.

În 2022, am zburat de la Cluj-Napoca la Guadalajara timp de 37 de ore și am ajuns în ziua meciului, așa că a trebuit să merg direct pe teren, la o altitudine de 1.600 m. Nimeni nu mi-a acordat bye. Sunt câteva decizii pe care nu le înțeleg în legătură cu colegele mele din WTA: de ce Caroline Garcia a primit tur liber pe bază de performanță, și nu Sofia Kenin? Cum au putut programa turneul de la Guadalajara înaintea celui de la Tokyo? Este nevoie de cel puțin 30 de ore pentru a zbura acolo”, a tunat Potapova, citată de gotennis.ru.

Comentarii Facebook