Romii din Germania cer UEFA să facă dreptate în scandalul de rasism


Romani Rose, presedintele Consiliului German pentru minoritatile Roma si Sinti, a cerut UEFA să facă dreptate în scandalul de rasism de la meciul dintre PSG - Basaksehir.

Ani la rand, fotbalistii de culoare au fost insultati de fani pe stadioanele din Europa. Faptul ca rasismul n-a venit acum din tribune, ci de la unul dintre arbitri, care ar trebui sa apere valorile fair-play-ului pe teren, e o situatie noua si de neacceptat", i-a scris Rose textul lui presedintele UEFA, Aleksander Ceferin.

Oficialul rom a mai spus că: ”Minoritatile Sinti si Roma sunt expluse unor forme violente de rasism in Europa. E inacceptabil pentru sportivii de la Basaksehir sa raspunda unei insulte rasiste crescand nivelul de rasism. O asemenea fapta trebuie urmarita cu corectitudine si rezolvata de UEFA si de club. Ma astept ca UEFA, care da o mare importanta luptei contra rasismului, sa condamne ferm remarcile rasiste facute de pe banca lui Basaksehir, precum si de catre al 4-lea arbitru”.

După ce a izbucnit scandalul pe teren, o dată cu remarca ”ăla negru”, Okan Buruk, antrenorul lui Istanbul Basaksehir, a spus arbitrilor romani ca ”in tara mea, romanii sunt 'tigani'. Dar eu nu va spun 'tigani”.

Comentarii Facebook