România a trimis sportivii la Campionatul Mondial de Ciclism pe Şosea, dar a uitat să îi înscrie în concurs

 

Campionatul Mondial de Ciclism pe Şosea se desfăşoară la Innsbruck. Eduard Grosu și Serghei Țvetcov au fost trimiși la acest concurs deosebit de important, dar nu au fost înscriși pentru că cineva a uitat.

 

Reprezentantul FR Ciclism care s-a ocupat de înscrierea sportivilor români a ratat trecerea lor pe liste, în ciuda faptului că federaţia a plătit deplasarea sportivului şi a cheltuit o parte din banii necesari venirii lui Ţvetcov din SUA la Turul Ciclist al României şi la aceste Mondiale, scrie Digi Sport.

 

Ţvetcov și Grosu au ajuns marţi la Innsbruck şi a constatat că nu se află pe lista de start.

 

Iată mai jos ce s-a scris în comunicatul Federaţiei Române de Ciclism:

 

”În privința situației lui Serghei Tvetcov la Campionatele Mondiale de Șosea, unde nu a figurat pe lista de start și prin urmare nu a luat startul în proba de contratimp individual ne prezentăm poziția oficială. 

 

Ca în cazul oricărui campionat mondial sau etapă de cupă mondială, înscrierea se face pe rețeaua extranet a Uniunii Cicliste Internaționale, urmând o anumită procedură. În cazul Campionatelor Mondiale de Șosea, s-a făcut înscrierea conform procedurii pentru sportivii români desemnați să participe: Valentin Vasiloiu, Ciprian Jitaru, Emil Dima, Denis Vulcan, Ana Covrig, Eduard Grosu și Serghei Țvetcov. Cu toate acestea, ultimii doi sportivi, Grosu și Țvetcov, nu au figurat pe lista de înscriere fără a exista o explicație anume din partea Uniunii Cicliste Internaționale, deși au fost înscriși respectându-se procedura în cauză.

 

Desigur, neparticiparea lui Serghei Țvetcov la proba de contratimp individual e un motiv de nemulțumire pentru noi toți, din motive întemeiate. De exemplu, FRC a susțiunt deplasarea şi o parte a şederii sportivului în Europa tocmai în ideea de a-i crea condiții optime pentru o participare de succes la Turul Romaniei şi la Mondiale. În același timp, recunoaștem că este prima dată când ne regăsim în această situație, de a înscrie sportivul respectând procedura, dar totuși a nu finaliza înscrierea sa. Fără a căuta scuze sau explicații, ne asumăm vina de a nu fi verificat listele de start la momentul publicării lor și tot ce putem face pe viitor este să dăm dovadă de prudență maximă”.

Comentarii Facebook