Luni 27 Martie

Robert Glinţă se retrage din activitate la 25 de ani. Înotătorul a făcut anunțul pe Facebook: „A venit timpul să fac un pas înapoi”


Robert Glință se retrage din activitate la vârsta de 25 de ani. Înotătorul a făcut anunțul pe pagina sa de Facebook. 

A venit timpul să fac un pas înapoi de la înotul competițional. Prin suișuri și coborâșuri, acest sport m-a învățat atât de multe și m-a făcut cu adevărat să cresc în ființa umană mai evoluată de astăzi. Fie că este vorba de durere sau glorie, eșec sau succes, suferință sau fericire, cantitatea de responsabilitate, disciplină, dăruire, ambiție prin muncă asiduă pentru a atinge un scop și a depăși adversitățile și obstacolele, au crescut rădăcini adânci în mine care vor prevedea nu rămâi cu mine”, a scris sportivul. 

Nimic nu ar fi fost posibil fără oamenii cu care am lucrat pe parcurs. Fiecare dintre ei joacă un rol uriaș și lasă o urmă importantă în cariera și viața mea. Pentru ei, nu îmi pot exprima suficient recunoștința. Toate amintirile frumoase și prietenii dragi pe care mi le-a adus acest drum, conexiunile sufletești care depășesc viața de înot, mă fac să simt că am câștigat mult mai mult decât niște medalii și trofee pe parcurs”, a adăugat Robert Glință. 

Tuturor prietenilor și fanilor vreau să vă mulțumesc că mi-ați arătat mereu sprijinul și că ați crezut în mine indiferent de situație. Resursele sunt epuizate și este timpul să mă adresez și să am grijă de propria mea sănătate fizică, mentală, emoțională și spirituală, căci sunt doar o altă ființă umană până la urmă. A venit timpul să fac un pas înapoi de la înotul competițional”, a concluzionat înotătorul. 

Robert Glinţă a participat la Jocurile Olimpice din Rio. A câştigat o medalie de bronz la Campionatele Mondiale din Abu Dhabi (2021), la proba 100 metri spate. A obţinut medalia de aur la Campionatele Europene din Budapesta (2020), la proba de 100 metri spate, medialia de argint la aceeaşi competiţie, la proba de 50 de metri spate şi medalia de argint la Campionatele Europene din Glasgow (2018), la proba de 50 de metri spate.

La Campionatele Europene în bazin scurt a obţinut: medalia de argint în 2021 la Kazan, proba 100 de metri spate, medalia de bronz la aceeaşi competiţie, proba 50 de metri spate şi medalia de bronz în 2017 la Copenhaga, proba 100 de metri spate.


Comentarii Facebook