Raliu Cluj: Spectacol auto în centrul Clujului. Sute de oameni i-au susținut pe piloți FOTO

 

Mașinile de raliu fac senzație în centrului Clujului, în prima competiție prin centrul orașului din ultimii 40 de ani.

 

După aproape patru decenii, tradiția circuitului de viteza din Piața Unirii (fosta Piața Libertății) a reînviat. Prin anii 70-80, în România erau foarte disputate cursele de viteză, care aveau deja o tradiție de câteva zeci de ani.

Superspeciala din cadrul Transilvania Rally s-a dat la ora 19,52, pe Bulevardul Eroilor pe contrasens, de unde s-a parcurs de două ori Piață Unirii (pe latura estica, prin parcarea din spatele Catedralei Sf. Mihail, latura vestică și cea sudică). După a doua trecere, concurenții au virat dreapta pe strada Napoca (pe contrasens), unde va fi și sosirea superspecialei ”Ursus”.

Pe latura sudică a Pieței Unirii, în dreptul Băncii Naționale, a fost instalat un ecran pe care amatorii de curse au putut urmări evoluția concurenților.

Organizatorii au precizat că și-au dorit să aducă întrecerea în centrul orașului ”atât pentru spectacolul total pe care îl vor oferi clujenilor, cât și pentru ca circuitul din centrul orașului a reprezentat punctul de plecare pentru istoria automobilistică de excepție a Clujului, istorie la care și Transilvania Rally vrea să-și declare apartenența”.

Comentarii Facebook