Prime URIAȘE la naționala României. Vezi cât primește un jucător pentru calificarea la CM 2014


Președintele LPF Dumitru Dragomir a anunțat că primele pentru calificarea CM 2014, de la 3 milioane de euro la 3,5-3,6 milioane de euro, astfel că fiecare jucător va primi câte 200.000 de euro.

"La Comitetul Executiv de ieri nu s-a modificat obiectivul naţionalei. Dar Mircea Sandu a făcut un lucru foarte bun, a mărit premierea jucătorilor şi stafului naţionalei. În afară de cei 50 la sută din banii veniţi de la FIFA pentru calificare, adică în jur de 3 milioane şi ceva de euro, preşedintele le-a mai promis încă 5-600.000 de euro. La jucători şi la tot staff-ul. Este bine 3,5 milioane pentru o calificare, nu este nici exagerat. Mircea Sandu a făcut un lucru deosebit, sprijină şi financiar performanţa", a declarat, Dragomir.

Șeful LPF suține că jucătorii steliști nu vor refuza convocările la națională, mai ales că vor putea câștiga 200.000 de euro în doar 3 luni.

"Să îţi iei tu, ca jucător, 200.000 de euro pentru o calificare, este foarte bine. În trei luni să câştigi o astfel de sumă... păi, o neglijezi numai dacă eşti nebun, dacă eşti bolnav mintal. Cum să nu iei banii ăştia? Jucătorii nu mai joacă numai de drag acum. Acum fotbalul e un chin. Aţi văzut, bagă în tine de toate, îţi schimbă sângele, schimbă oxigenul din sânge, schimbă de toate, sunt atâtea metode de chin pentru marea performanţă", a explicat preşedintele LPF.

Dumitru Dragomir este de părere că jucătorii olandezi vor fi profesionişti în partidele cu Turcia şi Ungaria din grupa D a preliminariilor CM 2014, dar îi este frică să nu se înece jucătorii naţionalei României "ca ţiganul la mal".

"Olandezii nu pierd nicăieri, dar stai să câştigăm noi şi avem un golaveraj mai bun. Mie nu mi-e frică de olandezi că nu o să-şi facă meseria, mie mi-e frică de noi, să nu ne înecăm ca ţiganul la mal. Putem face şi golaveraj, Andorra e ca o echipă de judeţ, să fim serioşi. Păi nu e nici ca Bârsana, asta de a jucat Steaua cu ea. Andorra este o stradă, o stradă de aici până la hotelul Marriott", a menţionat Dragomir.

Comentarii Facebook