Potaissa Turda a câştigat Cupa Challenge. Felicitări

 

Potaissa Turda a reușit performanța de a câștiga Cupa Challenge la handbal masculin, după ce turdenii au câștigat și meciul retur cu grecii de la AEK Atena.

 

Meciul de acasă a fost câștigat de Potaissa cu scorul de 33-22, iar în deplasare, duminică, meciul s-a terminat cu scorul 27-26.

 

După acest succes al echipei Potaissa Turda, România a urcat pe locul 1 pe naţiuni la cupe câştigate şi finale disputate în această competiţie. Handbalul românesc a obţinut şase trofee pe parcursul celor 25 de ediţii disputate până în prezent, primul fiind câştigat de Steaua în 2006. A urmat apoi o triplă a formaţiei UCM Reşiţa în 2007-2009, bănăţenii deţinând şi azi recordul de victorii, pentru ca penultimul titlu să fie câştigat de HC Odorhei, în urmă cu 3 ani. Tot cu şase trofee figurează şi Germania în istoria Cupei Challenge. România a mai avut însă două echipe în finale (CSU Suceava şi Potaissa Turda), în timp ce Germania numai una. De mai bine de 12 ani, competiţia se desfăşoară fără echipe din cele mai bune şapte naţiuni în Ranking-ul EHF, acestea primind un loc suplimentar în Liga Campionilor sau Cupa EHF, scrie prosport.ro.

 

MATERIAL OFERIT DE BANCA TRANSILVANIA

 

Sezonul 2017-2018 a fost destul de consistent pentru handbalul românesc. SCM Craiova a câştigat Cupa EHF la feminin, Potaissa Turda s-a impus în Cupa Challenge la masculin, iar CSM Bucureşti a evoluat în turneul Final Four al Ligii Campionilor la feminin.

Comentarii Facebook