Porumb despre scandalul financiar cu Hănescu de la Cupa Davis: M-a făcut RIDICOL - VIDEO

 

Căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis a României, Ciprian Porumb, a declarat că Victor Hănescu l-a făcut ridicol pentru că nu a fost de acord să îi plătească 15.000 de dolari pe meci în confruntarea România - Danemarca. din Cupa Davis.

 

Victor a cerut 15.000 de dolari și bonus pentru fiecare meci. Eu i-am replicat că meciul cu Danemarca este mai slab decât ceea ce cere el, adică 10.000 de dolari plus 3.000 de dolari bonus. I-am reamintit că acum 3 ani, la meciul cu Ucraina, în aceeași grupă, dar într-o fază superioară a primit 5.000 de dolari fix și 1.000 de dolari la victorie. Eu fiind fericit că am reușit să ridic acest fix la dublu, adică 10.000 de dolari, i-am spus că ”Hai să ne înțelegem și să putem să mergem mai departe”. El mi-a replicat că sunt chiar ridicol și că dacă mai vorbesc așa cu el întrerupe orice discuție cu mine și nu mai joacă nimic. Eu am continuat și i-am spus că nu doresc așa ceva”, a declarat Ciprian Porumb.

 

Directorul general al Federației Române de Tenic, Silviu Matei, a explicat cum vor fi plătiți jucătorii echipei de Cupa Davis. ”Ne aflăm într-un tur în grupa euro-africană și suma primită de la Federația Internațională de Tenis de circa 32.000 de dolari. Am decis să o punem la dispoziția jucătorilor în întregime, iar noi să ne descurcăm cumva cu costurile de organizare. Am început să oferim fiecărui jucător o sumă fixă de participare și o sumă pentru fiecare victorie. Jucătorilor de simplu le-am oferit aceeași sumă, având în vedere că fiecare dintre ei aveau cam aceeași șansă de a aduce un punct echipei. Această sumă a fost de 5.000 de dolari fix pentru participare și 3.000 de dolari pentru fiecare meci câștigat. Având în vedere că fiecare jucător de simplu are de jucat 2 meciuri, plecând de la premisa că fiecare își vor câștiga cele 2 meciuri, ar fi ajuns la suma de 11.000 de dolari (5.000 de dolari fix și 6.000 de dolari din meciurile câștigate) pentru două meciuri. I s-a făcut această ofertă și lui Victor Hănescu, dar el a cerut dublu față de suma fixă: 10.000 de dolari pentru participare și câte 3.000 de dolari pentru fiecare meci. Asta însemnând 16.000 de dolari. Dacă ne amintim de cifra totală a bugetului pentru remunerarea jucătorilor, adică circa 32.000 de dolari, ar însemna jumătate din buget. Am încercat să îi explicăm asta”, a spus Silviu Matei.

Comentarii Facebook