Piţurcă, declarație FABULOASĂ despre națională pe site-ul FIFA - VIDEO

 

Victor Pițurcă a acordat un interviu pe site-ul FIFA și a vorbit despre barajul România - Grecia. 

 

Titlul materialului de pe FIFA.com este: ”Piţurcă speră să fie şi a treia oară cu noroc”, făcând aluzie la cele două calificări reuşite la EURO 2000 şi EURO 2008. 

 

 

Dacă ne vom califica, va fi extraordinar pentru fotbalul românesc, dar şi pentru mine. De fiecare dată când am fost pus selecţionerul naţionalei, am avut de-a face cu schimburi de generaţii. Am fost nevoit să preiau echipa şi s-o reconstruiesc. Dar de această dată, din fericire, am reuşit să realizez acest lucru”, a spus selecţionerul.

 

Site-ul FIFA îl laudă pe Pițurcă, scriind că ”are dreptul să fie mândru de realizările sale. Într-o grupă dominată de Olanda - finalista din Africa de Sud 2010 - România a reuşit să câştige locul 2 în faţa unor echipe care Ungaria, Turcia şi Estonnia”.

 

Tehnicianul român a mai spus că echipa națională nu mai are valori ca în 1994. ”Nu avem jucători de înaltă calitate, dar ei sunt foarte determinaţi, abili şi, mai presus de toate, ei formează un grup foarte puternic. Este un grup care sper că va creşte exponenţial şi îşi va pune amprenta atât la nivel european, cât şi mondial”, a mai spus Pițurcă.

 

El a mai afirmat că este bucuros că întâlnește Grecia la baraj. ”Da, am fost fericit că am picat cu Grecia, pentru că este un adversar de un nivel accesibil. Este bine că n-am picat cu Portugali, Croaţia - echipe foarte puternice, cu jucători foarte valoroşi. După cum am mai spus, Grecia este de asemenea o echipă puternică, care n-a pierdut prea multe meciuri în ultima vreme şi a câştigat majoritatea. Au adunat 25 de puncte în grupa lor şi au câţiva jucători foarte experimentaţi. Va fi o confruntrare dificilă pentru noi”, a mai afirmat Pițurcă.


Comentarii Facebook