Patronul celor de la CFR Cluj a investit într-o academie din Africa: „Vom aduce multe valori în Superligă”


Motivat de succesul transferurilor din Africa pe care le-a făcut în ultimii ani la CFR Cluj, Neluțu Varga a decis să investească într-o academie de fotbal din Burkina Faso. Oficialul clubului din Gruia are planuri mari și speră să poată aduce de acolo jucători interesanți la CFR.

Patronul fostei campioane a României a cumpărat 51% dintre acțiunile unei academii de fotbal din Burkina Faso. Potrivit Fanatik, este vorba despre academia Salitas, la care sunt legitimați circa 600 de copii.

Varga a plătit 700.000 de euro pentru această investiție, de pe urma căreia își dorește să poată aduce jucători de perspectivă în România. Omul de afaceri a dezvăluit, astfel, că are planuri mari și că este foarte entuziasmat de aventura în care s-a implicat.

„Eu am 51% din academie, restul de 49% aparțin unui om minunat de aici, din Burkina Faso, care iubește fotbalul cu aceeași patimă ca și mine. Sperăm să scoatem jucători de mare valoare, adevărate perle, care după ce vor juca la CFR Cluj să ajungă să evolueze la marile echipe ale Europei.

Este un proiect ambițios, la care eu visez de mult timp, și mă bucur că am făcut astăzi pasul cel mare și am inaugurat această Academie. O academie care va aduce multe valori în campionatul românesc. Sunt convins că vom produce jucători de Champions League, jucători de mare valoare, care ne vor ajuta pe viitor să aducem cât mai multe titluri la CFR Cluj.

Pentru mine este un vis îndeplinit, sunt foarte fericit și sunt convins că e un drum formidabil pe care am plecat. Va fi o aventură a fotbalului, cum probabil nu s-a mai făcut niciodată pentru România", a declarat Neluțu Varga, conform sursei citate.

Comentarii Facebook