Ora de sport : De ce nu vin clujenii la Sala Sporturilor?

In cadrul editiei de aseara a show-ului Ora de Sport de la NCN, moderatorul Dan Olteanu si invitatii sai au incercat sa afle motivele pentru care publicul clujean nu este prezent in numar mare la meciurile de volei , handbal, rugby, polo.

 

Exista echipe clujene, cum ar fi echipa de handbal feminin U Jolidon, care fac performante, joaca in Liga Campionilor, ocupa pozitii fruntase in clasament si totusi nu reusesc sa atraga spectatori, in ciuda faptului ca pretul unui bilet este de 5 lei.

 

Foste sau actuale componente ale echipei nationale de handbal prezente in emisiune si-au exprimat parerea ca este nevoie de un contact direct al jucatorilor cu publicul, mai ales cu copiii si tineri. Ele au povestit experienta din alte tari, unde componentele echipelor de handbal merg in scoli si discuta cu copiii in incercarea de a promova sportul in general dar si echipa la care joaca.

Ele au laudat initiativa clubului de baschet U Mobitelco, orientat foarte mult inspre copii, atragerea copiilor si tinerilor fiind considerata una din cauzele pentru care baschetul masculin este cel mai popular sport de sala la Cluj.

 

Rolul mass-media in atragerea publicului a fost de asemenea invocat, cu dezamagirea ca stiri conexe sportului (de exemplu altercatiile lui Adrian Mutu) "iau fata" stirilor despre rezultate notabile in gimnastica sau alte sporturi performante, dar mai putin vizibile.

 

O remarca a Anei Maria Stet, conducatoarea unui grup de copii pasionati de handbal din Razboieni a atras atentia invitatilor pe finalul emisiunii 

"Daca am avea la Razboieni o echipa cum e U Jolidon, vicecampioana nationala, am face sali pline si la antrenamente" a spus Ana Maria Stet

  

Comentarii Facebook