Olăroiu explică cum a câștigat China lupta cu coronavirusul: Aici regulile nu se discută. Se respectă şi atât


Cosmin Olăroiu, cel mai bine plătit antrenor român, a explicat cum au câștigat chinezii lupta cu coronavirusul. Tehnicianul a părăsit China în luna martie și s-a întors acum pentru că se reiau meciurile.

Pentru ei, lupta cu noul coronavirus e ca şi câştigată. Mai apar nişte cazuri, dar foarte puţine şi, de obicei, sunt ”de import“. Şi iau imediat măsuri. Dacă vorbim de mici focare, izolează zona în care apar cazurile respective. În rest, în oraşe, în viaţa de zi cu zi, totul a revenit la normal.

Uite, noi, de luni, am venit aici, la Dalian. Noul campionat are două grupe de câte opt echipe. Noi, cei de la Jiangsu, suntem în grupa A şi ne vom juca meciurile la Dalian. Stăm la acelaşi hotel cu celelalte şapte echipe care fac parte din grupa A a campionatului. Fiecare echipă ocupă un etaj al hotelului.

Regulile sunt foarte stricte şi se respectă la milimetru. Purtăm mască în spaţiile închise, ne spălăm des pe mâini, avem soluţii dezinfectante la noi, în geantă, mereu. Apoi, dacă vreun jucător sau oficial de la o echipă vine la etajul unde suntem noi cazaţi, automat, primeşte două etape de suspendare! Dar, oricum, nu se pune problema ca cineva să facă aşa ceva, fiindcă aici regulile nu se discută. Se respectă şi atât.

Din păcate, e o boală care se răspândeşte, din cauza lipsei noastre de responsabilitate. Dacă am respecta nişte reguli minime, de bun simţ, n-am avea problemele pe care le avem în România", a declarat Cosmin Olăroiu, pentru Adevărul.

22 de cazuri de COVID 19 la CFR Cluj! Cine sunt cei bolnavi

China a fost, în primăvară, cea mai afectată ţară de virusul COVID-19. Acum, se află pe locul 26 în lume ca şi număr de cazuri confirmate - 83.750. În ultima zi, au fost raportate 21 de noi cazuri de infectare.

Foto: Digisport.ro

Comentarii Facebook