Obiectivul FRF pentru următorii 5 ani: ”Să ajungem în top 10 în clasamentul FIFA”



Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, este încântat de evoluția naționalei din ultima perioadă, tricolorii reușind să urce de pe locul 32, pe locul 15 în clasamentul FIFA.

Astfel, Burleanu a stabilit un obiectiv înalt pentru următorii ani, anunțând că vrea să ducă România în ”plutonul de elită al fotbalului european”.

"Ne dorim să intrăm în acest pluton de elită al fotbalului european. Obiectivul FRF este ca până în 2020 să ajungem în top 10 în clasamentul FIFA", a spus Răzvan Burleanu la Digi Sport.

Președintele FRF a declarat că vrea să lărgească aria de selecție, precizân că n urma unui trial în Spania, doi juniori s-au alăturat naţionalei U15, Craiu de la Academia lui Real Madrid, și Mierlea de la Rayo Vallecano.

"Am organizat două trialuri în această perioadă de timp, pentru jucători care evoluează la liga 2 și 3. Altfel spus, creezi posibilitatea și deschizi ușa larg inclusiv celor care vin din eșaloanele inferioare. Până acum selecția era focusată doar pe jucatori de primă ligă", a mai adăugat acesta.

Clasamentul FIFA este condus de Germania, câștigătoarea campionatului mondial de fotbal din 2014, de la Rio de Janeiro. Pe locul doi se află Argentina, iar podiumul este completat de Columbia.

Următoarele locuri din top 10 sunt ocupate de Belgia, Olanda, Brazilia, Franța, Uruguay, Portugalia și Spania.

Comentarii Facebook