Joi 9 Februarie

O jucătoare de tenis din Turcia dă vina pe o friptură mâncată în Cluj, după ce a fost pozitivă la un test anti-doping


Cagla Buyukakcay (32 de ani, 244 WTA) a fost suspendată de Federația Internațională de Tenis, după ce a picat un test anti-doping susținut în vară, la Cluj, în cadrul turneului Winners Open.

Jucătoarea susține că nu a luat nicio substanță interzisă, vina pentru pozitivarea testului purtând-o două fripturi de vită pe care le-a mâncat în timpul competiției, relatează GSP.ro.

Nu am auzit niciodată despre această substanță, dar am căutat date despre ea. Ceea ce vă rog să faceți și voi. E o substanță de uz veterinar folosită în unele țări pentru a crește masa musculară la animale. Pentru că vânzarea acestei substanțe este foarte bine controlată, nu poți cumpăra ractopamină în Turcia sau în străinătate.

Ar fi imposibil pentru o jucătoare de tenis să facă rost de ea. Singura mea explicație este că am consumat carne contaminată cu această substanță. Am oferit chitanțe celor de la ITF în care le-am arătat că am mâncat de două ori friptură în zilele dinaintea meciului, dar nu am fost înțeleasă”, a explicat Cagla Buyukakcay într-un mesaj postat pe rețelele de socializare.

Explicațiile jucătoarei în vîrstă de 32 de ani aduc aminte de un alt caz celebru de dopaj. Alberto Contador, fost mare ciclist câștigător de Turul Franței, a fost depistat pozitiv cu clenbuterol, o substanță asemănătoare cu steroizii, despre care a spus că a intrat în corpul său după ce a consumat o friptură de vită adusă din Spania.

Contador a fost suspendat timp de 2 ani și a pierdut două trofee importante, Turul Franței și Turul Italiei.


Comentarii Facebook