Neluțu Sabău după victoria magistrală reușită de „tricolori” în meciul cu Ucraina: „Când pui pasiune și respecți fotbalul, te răsplătește”


Ovidiu Sabău, fostul mare fotbalist al naționalei României, și actualul antrenor al Universității Cluj, a comentat, în direct, victoria magistrală reușită de „tricolori”, 3-0, la debutul nostru la Campionatul European.

„Când pui pasiune și respecți fotbalul, te răsplătește. Când nu, te pedepsește! Am văzut echipa noastră națională plecând cu șansa a doua, având în față un adversar considerat, firesc, favorit. În astfel de situații, pregătești foarte atent meciul, pentru că apare și teama de eșec. Dar și teama de eșec motivează de foarte multe ori.

Am avut o echipă națională foarte scurtă, nu am lăsat spații și am speculat orice greșeală, am plecat foarte bine pe contraatac. Am văzut o echipă vie, cu emoție, care a arătat mult, mult mai bine decât Ucraina. Au avut viață ei, au fost mult mai buni decât Ucraina, au avut dorință de a câștiga.

Ucraina a prins o zi foarte-foarte proastă. Dar nu joacă doar numele, trebuie să fii pregătit pentru un astfel de campionat, pentru un astfel de moment, și să-ți respecți adversarul. Nu-l respecți, o să ai probleme!”, a spus Sabău, la GSP Live.

Sabău e de părere că „tricolorii” ar trebui să gestioneze foarte bine acest moment și că o sărbătoare în exces n-ar fi de bun augur.

„Ce e foarte important e să gestionezi momentul după o astfel de victorie. Trebuie să fii foarte-foarte atent ca antrenor, ca jucător, să știi cum să gestionezi victoria. Sunt șanse foarte mari să te califici, dar trebuie să știi cum să te raportezi la acest moment. Totul va fi diferit din acest moment, ești studiat mult mai atent, ești considerat un adversar mult mai periculos.

După tot ceea ce s-a întâmplat, după analizele făcute, nemulțumirile că nu ne-am calificat, asta i-a motivat foarte mult pe jucători”, a adăugat Sabău.

Comentarii Facebook