Nationala de baschet masculin si-a luat antrenor american. Primul sau meci oficial va fi la Cluj

Jim Harrick va sosi in Romania pe 22 iunie si va conduce echipa nationala in preliminarile CE din 2011 (divizia a doua valorica). Primul meci oficial va fi la Cluj-Napoca, pe 11 august, cu Suedia .

 

In aceasta dupa-amiaza Federatia Romana de Baschet a anuntat numirea noului antrenor al reprezentativei masculine, americanul Jim Harrick.

"În urma discuţiilor purtate astăzi şi a încheierii negocierilor, putem anunţa că naţionala masculină a României îl va avea ca antrenor pe americanul Jim Harrick, iar pe Dan Calancea drept antrenor-coordonator. Din staf vor  maiface parte trei antrenori tineri, care urmează a fi stabiliţi în curând. Pe Jim Harrick îl aşteptăm în România în 22 iunie, în timp ce lotul de jucători se va reuni în 28 iunie, la Bucureşti, pentru pregătirea şi participarea în preliminariile CE din 2011", a declarat Carmen Tocală, sefa federatiei, pentru Mediafax.

 

Jim Harrick are 71 de ani, a antrenat  mai multe echipe universitare americane si a primit de mai multe ori titlul de "Antrenorul anului" în NCAA (campionatul universitar al SUA).


În preliminariile Campionatului European din 2011 (Divizia B), naţionala Romaniei va juca în grupa B, alături de echipele Suediei, Albaniei, Azerbaidjan şi Belarus.

Meciul de debut, cu Suedia, se va juca la Cluj

 

Inainte de partidele oficiale tricolorii vor sustine in luna iulie două meciuri amicale cu naţionala Bulgariei, urmate de un turneu de pregatire în Georgia, Slovacia şi Luxemburg.

 

Comentarii Facebook