Minunat! U Cluj e matematic în Seria a 3-a: Elogiu suporterilor lui „U” - VIDEO

 

Meciul lui ”U” Cluj cu FC Lăpușul Târgu Lăpuș, pentru promovarea în seria a 3-a, a oferit încă un motiv că locul Universității este mult mai sus. Scorul a fost 8-0, iar U Cluj e deja promovată.

 

Este un parcurs normal, greul începe de acum. Nu vreau să mă refer la el acum. Este timp. Senzația serii a fost alta. Fanii. Suporterii. Inima lui „U”.

 

Mobilizarea lor m-a uimit, nu mă așteptam. Totuși a fost un meci de liga a 4-a, Lega Dilettanti cum spun, din nou, italienii. Întâlnire pe Eroilor la ora 15.00, atmosferă de derby clujean, nu de baraj cu... Lăpuș. Apoi coregrafie incredibilă la stadion. Unde chiar a venit, pe ploaia asta, lume multă, circa 4000.

 

Lăpuș a făcut cât a putut. Trupa lui Vasc a fost condamnată din start. Returul e o formalitate. Băieții lui „Papi” și Ioan Ovidiu Sabău au jucat bine, au făcut spectacol, 5-0 la pauză, 8-0 final. Și-au respectat blazonul.

 

Mesajul este unul de felicitare adresat suporterilor, pentru că deja calificarea este tranșată.

 

”Show -ul a fost în tribune, în peluză. Unde coregrafia, mesajele au fost, nu mă feresc să spun, excepționale. Și surpriza numită Tribuna a II-a, care a cântat ca o veritabilă tribună englezească. Pe ploaie alături de echipa ta, de clubul tău, în... liga a-4-a”, scrie jurnalistul Tiberiu Fărcaș, un fin observator al domeniului sportiv.

 

Să vezi așa ceva la un meci de baraj… ei bine, pune alb-negrul lângă publicul lui Napoli din serie C, lăngă scoțienii lui Rangers în D, pildele astea  îmi vin în minte acum.

 

Iubirea pentru U este foarte mare în oraș. Oare ce a fost, sau ce e în sufletul lui Sabău, la final de meci? Fără fani, e un truism deja, „U” ar muri. El, clubul de fotbal mai ales,  trăiește prin acest public extraordinar. Fără el nu (mai) există „U”. Promovarea asta e și a lor, a fanilor”.

Comentarii Facebook