Miliardarul Ștefan Gadola, audiat în dispariția milioanelor de la CFR Cluj

 

Ştefan Gadola, acționar la CFR Cluj, a fost audiat de procurorii DIICOT Cluj.

 

Gadola a fost unul dintre acţionarii minoritari la CFR Cluj, prin firma Energobit, dar s-a retras de la această societate. În perioada vizată de anchetă, când Arpad Paszkany s-a retras din acţionariatul echipei, Gadola a primit propunerea de a prelua pachetul majoritar de acţiuni, dar a refuzat. 

 

Ştefan Gadola a fost audiat 3 ore la DIICOT. 

 

Eu n-am fost niciodată om cu putere de decizie în club. Eu sunt doar un suporter care a mai împrumutat clubul. Vă rog să mă credeţi că, în afară de contul CFR-ului, unde mai trimiteam bani, nu ştiu nimic. N-am cerut niciodată vreo explicaţie despre cum se manageriază clubul. Nu ştiu unde s-au dus banii din Champions League. Au dispărut”, spunea Gadola într-un interviu acordat Prosport, în 2014.

 

Arpad Paszkany şi Iuliu Mureşan au calitatea de suspecţi în dosar. ”Paszkany Arpad şi Iuliu Mureşan au amândoi calitatea de suspecţi. Joi s-au încheiat audierile, vineri vor urma alte audieri, vor fi citate şi alte persoane din conducerea clubului. În ce calitate va stabili procurorul de caz”, au spus unele surse judiciare.

 

Procurorii DIICOT Cluj spun că 10 milioane de euro din banii CFR Cluj au dispărut, fiind lansate acuzații de suspiciuni de evaziune fiscală, spălare de bani şi delapidare.

Comentarii Facebook