Mijlocașul Universității Cluj, îndrăgostit iremediabil de echipă: „Jucăm fotbal pentru salariu, dar clar jucăm și pentru asemenea momente”


Mijlocașul belgian Martin Remacle, cel care a înscris singurul gol al lui „U” Cluj, în egalul cu piteștenii, 1-1, a povestit în cadrul unui interviu ce părere are despre fotbalul din România, dar și cum se simte la Cluj, alături de „studenți”. 

Sosit la ”U” Cluj în pauza competițională a sezonului 2021/2022, pe când echipa lupta pentru promovare, belgianul Martin Remacle a marcat unul dintre cele mai importante goluri ale „studenților” din sezonul trecut, în turul barajului cu Dinamo. În ultima etapă din Superligă împotriva celor de la FC Argeș, mijlocașul a intrat la pauză și a făcut un joc excelent, culminând cu golul de 1-1 înscris în minutul 61, notează fcucluj.ro.

Martin spune că diferențele între fotbalul belgian și cel românesc, încep de la salarii, însă fotbalul se joacă nu doar pentru salariul luat, ci și pentru momentele în care tribunele sunt pline de fani, așa cum a fost la derby-ul „U” Cluj - CFR. 

Diferențele încep de la salarii, acolo jucătorii pot câștiga până la un milion de euro pe an, aici e ceva mai puțin. Cred că Belgia reprezintă un campionat bazat pe tehnică, unde îți poți arăta talentul pentru a face pasul apoi spre marile campionate, cum ar fi Spania, Franța, Germania, Anglia. Chiar dacă nu ajungi la echipele de top de acolo, cu siguranță poți ajunge la echipele din zona a doua din Premier League să zicem. Un exemplu este Thorgan Hazard, care a plecat la Borussia Mönchengladbach, Leander Dendoncker, care a fost transferat de Wolverhampton. Vorbind strict din punct de vedere fotbalistic, jocul în Belgia este mai rapid, trebuie să găsești soluții într-un timp mai scurt față de cum se joacă în România.”, a explicat fotbalistul belgian, pentru sursa citată.

m2.jpeg

Derby-ul Clujului dintre ”U” și CFR: „Când joci în fața a 24.500 de oameni e un sentiment de nedescris”

Pot să zic că la acele meciuri dintre ”U” și CFR că am avut steluțe în ochi. Cum i-am spus și unui jurnalist din Belgia, jucăm fotbal pentru salariul pe care îl luăm, dar clar jucăm și pentru asemenea momente. Înainte de a ajunge la ”U” Cluj am pierdut puțin bucuria de a juca fotbal. Când ești tânăr, la 15, 16 ani, joci doar pentru plăcere, însă apoi când începi să joci la seniori se întâmplă să pierzi puțin din sentimentul acesta. Sunt foarte fericit că la Universitatea Cluj am regăsit plăcerea de a juca fotbal.

Normal că pe parcursul carierei ne gândim și la bani, pentru că trebuie să ai în vedere ce vei face după ce îți închei cariera, însă atunci când joci în fața a 24.500 de oameni e un sentiment de nedescris. Până și în Belgia nu sunt atâția oameni în tribune, mai bine zis nu la toate meciurile. Cred că acesta e un semn că fotbalul din România poate crește pe viitor. Dacă vor fi atâția oameni la mai multe meciuri, cu siguranță fotbalul din România va crește.”, a mai adăugat Remacle. 

Foto: FC Universitatea Cluj 

Comentarii Facebook