Marius Șumudică, dezastru total în Turcia. Ce s-a întâmplat cu echipa românului


Marius Șumudică, dezastru total în Turcia. Tehnicianul român are un parcurs îngrozitor cu Malatyaspor. Echipa antrenată de Șumudică este codașă în Super Lig, nemaicunoscând victoria de 9 partide. Singurul rezultat pozitiv îl înregistrase în Cupa Turciei, unde se calificase în 16-imi. Joi, Marius Șumudică și elevii săi au „rezolvat” și competiția respectivă.

Marius Șumudică, dezastru total în Turcia

Marius Șumudică, dezastru total în Turcia. Antrenorul de 50 de ani nu reușește deloc să regăsească inspirația de la Gaziantep, ce l-a propulsat ca „antrenorul anului” în 2020. După ce declarase că dorește să lupte pentru titluri și trofee când devenise antrenor la CFR Cluj, Șumudică și-a schimbat drastic obiectivele.

Marius Șumudică este într-un adevărat „picaj” cu Malatyaspor, o echipă modestă din prima ligă turcă. La ora actuală pare și mai modestă, fiind pe ultimul loc în clasament. Elevii românului nu s-au mai întâlnit cu victoria de 9 partide. Singura reușită rămăsese calificarea în 16-imile Cupei Turciei.

Echipa lui Marius Șumudică pornea favorită în partida cu Bandirmaspor, echipă de pe locul 4 în liga secundă turcă, mai ales că juca și pe teren propriu. Dar Malatyaspor a „rezolvat” și Cupa Turciei, fiind învinsă cu 2-3, după un meci controlat de oaspeți. Astfel, Marius Șumudică a scăpat de o grijă și se poate concentra doar pe salvarea de la retrogradare.

Ce s-a întâmplat cu echipa românului

Marius Șumudică a promis fanilor că echipa lor favorită nu va retrograda. Mai ales că aceștia l-au contestat vehement, inclusiv în stradă, a scris Playsport. Ușor de zis, mai ales într-o postare pe Twitter, dar mai greu de făcut. După ce își depusese demisia ce a fost respinsă de baskanii clubului, Șumudică are acum planuri mari pentru perioada de transferuri din iarnă.

Vom aduce 6 sau 7 jucători, dintre care cel puțin 5 vor fi străini. Dintre ei, 3 au acceptat deja să vină și vor începe să se antreneze cu echipa după testele medicale de la începutul lunii ianuarie. Toți sunt jucători pentru care eu am insistat, jucători care ne vor ridica nivelul. Șefii noștri au făcut eforturi să-i semneze”, a anunțat Marius Șumudică pe contul personal de Twitter.

Marius Șumudică, un inamic al rețelelor sociale, și-a făcut cont pe Twitter în încercarea de a-și apropia suporterii. El își expune acolo trările, intențiile, dar și planurile tehnico-tactice. După înfrângerea, scor 0-2, cu Fenerbahce, el explica fanilor ce sistem de joc ar vrea să adopte.

Vreau să schimb sistemul de joc, vreau să folosesc un sistem cu 4 apărători. Unul dintre cei 3 jucători care a acceptat să vină este un fundaș drepta foarte bun. Aveam nevoie de un jucător pe acea poziție. Vom semna și un fundaș central, doi mijlocași centrali, un număr 10 și un atacant. Trebuie să creăm competiție la nivelul echipei. Vom juca fie 4-2-3-1, fie 4-4-2 de acum înainte”, a scris Marius Șumudică în mesajul de pe rețeaua socială.

Înfrângerea din cupă a fost ultimul joc al lui Malatyaspor în 2021. Următorul meci este pe 7 ianuarie 2022, în deplasare, cu liderul autoritar Trabzonspor, în prima etapă a returului.

Comentarii Facebook