Marti 11 Mai

Maria Şarapova a fost depistată POZITIV la testul antidoping

 

Maria Şarapova a anunţat, luni seară, la Los Angeles, ca a fost depistată pozitiv în cadrul unui test antidoping care a avut loc în timpul turneului de Mare Şlem al Australiei din 2016, anunță BBC.

 

Rusoaica a fost testată pozitiv cu Meldonium, o substanţă care i-a fost administrat Mariei încă din 2006, pentru probleme medicale. ”Am luat prima dată substanţa în 2006, am avut mai multe probleme de sănătate în acea perioadă, aveam şi un deficit de magneziu. În plus, este un istoric familial de diabet. Am continuat să iau substanţa doar pentru că mă menţinea sănătoasă”, a declarat Şarapova.

 

Sportiva a spus că nu știa că este o substanţă interzisă: ”Am primit o scrisoare, la 22 decembrie, de la Agenţia Mondială Antidoping (WADA), privind modificările de anul viitor, unde vor avea loc testele şi un link către modificări. Nu m-am uitat pe acea listă. Sunt pregătită să-mi asum consecinţele, dar nu vreau să se încheie cariera mea în acest fel şi sper că voi avea o şansă de a juca din nou”.

 

Meldoniul este un remediu cardioprotector, normalizează metabolismul miocardului. Aceste medicament creşte capacitatea de muncă, reduce simptomele suprasolicitării fizice şi intelectuale, activează imunitatea tisulară. Meldoniul posedă acţiune tonizantă asupra sistemului nervos central.

Comentarii Facebook