Maratonul Internaţional Cluj 2013 are loc în 21 aprilie

 

Maratonul Internaţional Cluj ediția din 2013 va avea loc în 21 aprilie. Cea de-a treia ediție a evenimentului va reuni peste 2000 de sportivi din România şi din strainătate, în anii anteriori luând startul sportivi din nu mai puţin de 23 de ţări.

 

Maratonul Internaţional Cluj 2013 va avea cinci probe: maraton 42.195 km, semimaraton 21.0975 km, maraton ştafetă 4 x 10,55 km, cursa populară 6 km şi cursa copii 2 km. Traseul de concurs este studiat şi ales cu pricepere, pentru a oferi nu doar suport pentru o probă sportivă, ci şi un frumos circuit al oraşului de pe Someş. Alergătorii vor trece pe lângă noul şi modernul stadion Cluj Arena, vor alerga în zona parcului, pe lângă Chios şi Casino, vor ajunge în centrul oraşului în Piaţa Unirii cu Biserica Sf. Mihail şi celebra statuie a lui Matei Corvin, vor trece pe lângă obiective turistice precum Teatrul Naţional şi Catedrala Ortodoxă.

 

Probele de alergare vor fi introduse de MC, muzică, spoturi, sesiuni de încălzire animate, şi vor fi urmate de festivităţi de premiere, show, concerte şi alte surprize pregătite de organizatori şi parteneri. 

 

Maratonul Internaţional Cluj a fost creat de către Runners Club în ideea de a reuni într-o competiţie deschisă atât alergători profesionişti, cât şi amatori, din ţară şi străinătate. ”Ne bucurăm să organizăm cea de-a treia ediţie a Maratonul Internaţional Cluj. Acum doi ani, când am pornit acest proiect, ne-am dorit să realizăm o competitie sportivă cu nivel tehnic ridicat, pe modelul maratoanelor europene. Am reuşit să creăm un maraton al Clujului, un brand care îl defineşte ca oraş sportiv european. Amploarea participării la eveniment şi recunoaşterea internaţională a celor două ediţii anterioare ne încurajează să mergem mai departe şi să sperăm că maratonul va fi apreciat de tot mai mulţi iubitori de alergare”, a declarat Horaţiu Morar, preşedintele Asociaţiei sportive Runners Club.

 

Asociaţia sportivă Runners Club a fost fondată în anul 2009, având obiectivul principal promovarea alergării ca sport de masă, ca fiind o activitate esenţială pentru menţinerea sănătăţii fizice şi psihice. 

Comentarii Facebook