Maratonul Clujului 2014: Sportivii vor purta tricouri cu Parcul Între Lacuri

 

Mai mulți alergători clujeni, amatori și sportivi de performanță, vor alerga la Maratonul Clujului cu mesaje legate de urgentarea realizării Parcului Între Lacuri promis de autorități. Maratonul și celelalte probe se desfășoară duminică, 13 aprilie, ora 9.15.

 

Din cei 2.500 de sportivi participanți, mulți vor purta tricouri cu Parcul Între Lacuri.

 

Suntem bucuroși că în urma unei petiții semnate de 2.500 de clujeni și inițiate de SOS primăria a acceptat printr-un comunicat de presă crearea celui mai mare parc al Clujului, de 5 ori cât Parcul Central. Mult timp ne-a spus că parcul nu e fezabil pentru că ar fi proprietăți private în zonă. Acum primăria ne zice că parcul se va amenaja, dar amenajarea parcului e amânată pentru că durează negocierile cu proprietarii privați. Dar după cum arată planșele cadastrale, proprietățile private, încadrate cu roșu, sunt relativ puține și în zone periferice. Deci lucrările de amenajare pot începe nu doar în spațiul fostului cartodrom, însă doar dacă există voință politică care să respecte presiunile civice. Noi cerem instituțiilor jurnalistice să medieze întâlniri între proprietarii privați puțini din zonă și autorități, astfel încât și media locală să fie mândră că a contribuit la realizarea celui mai mare parc al orașului. 

 

Interesul public este de avea un spațiu verde de anvergură, cu acces general și gratuit, și nu alte construcții. Alerg în ștafetă cu mesajul parcului în Echipa dintre Lacuri la Maratonul Clujului pentru că Clujul nu are până acum un spațiu public și verde care să ateste calitatea de al doilea oraș al țării”, a afirmat Adrian Dohotaru, cercetător și activist Societate Organizată Sustenabil (SOS)

 

Pe mine, ca sportiv de performanță, asta mă enervează, că nu pot alerga pe plat fără să alerg pe beton sau asfalt. În rest, am scăpare când merg pe dealuri, dar am nevoie și de plat nu doar de pante. Cel mai fain ar fi ca nu doar în Parcul Între Lacuri să se creeze poteci de pământ, ci și ca între Garibaldi și podul mare de la Cora să fie o poteca de pământ! Ar fi mai mult decât perfect deoarece are 4 km și se mai poate varia ca suprafață cu podul de la baraj și podul pietonal din fier din dreptul Parcului Babeș”, a spus și Gyorgy Szabolcs, sportiv de performanță.

 

Am ales să alerg pentru Parcul Între Lacuri pentru a face cunoscută aceasta inițiativa și în același timp pentru a face conștientă comunitatea locală cu privire la importanta acestui parc. Consider că fiecare dintre noi se poate regăsi în acest parc fie că suntem sportivi, îndrăgostiți, copii sau părinți. Cluj-Napoca are nevoie și de infrastructura verde pentru ca locuitorii lui să poată trai sănătos și civilizat”, a completat Cătălin Sânpetrean, triatlonist.

 

Duminica 13 aprilie 2014, la ora 09:15, concurentii inscrisi la cea de-a patra editie a Maratonului International AROBS Cluj-Napoca pornesc in alergare de la Cluj Arena.

 

Alergatori amatori si profesionisti din 22 tari s-au inscris la una dintre cele 4 curse ale Maratonului International AROBS Cluj-Napoca editia 2014. La maratonul AROBS vor concura 249 de participanti, la semimaratonul Hervis 646 de alergatori, la stafeta AROBS 93 de echipe iar la Crosul Banca Transilvania 1372 de alergatori. Acestor sportivi li se vor adauga si copiii care vor concura la Cursa Copiilor Cora.

 

Organizat de Runners Club ca parte din programul anual de evenimente sportive, Maratonul International AROBS Cluj-Napoca a devenit in scurt timp un eveniment indragit de comunitatea sportiva internationala. Astfel, pentru prima data de cand este organizat, toate locurile la cele 4 probe de concurs s-au epuizat inainte de inchiderea oficiala a inscrierilor, iar in ziua evenimentului nu se vor face deloc inscrieri suplimentare.

 

Primarul Clujului, dl. Emil Boc va premia si in acest an pe cel mai rapid alergator clujean care va incheia proba de maraton ce se intinde pe 42,195 km.

 

Toti alergatorii de pe lista de participanti afisata pe maraton-cluj.ro sunt asteptati la Cluj Arena, sambata 12 aprilie intre orele 11:00 si 19:00 si duminica intre 07:30 si 08:30 sa isi ridice kitul de participare. Kiturile de participare nu se vor elibera decat persoanei care participa la concurs,  in  baza buletinului/pasaportului.

 

Premiile Maratonului International AROBS Cluj-Napoca 2014 in valoare totala de 16.450 de lei sunt impartite dupa cum urmeaza:

 

Maraton (open masculin si feminin): locul I 3000 lei, locul II 2500 lei, locul III 2000 lei, locul IV 1000 lei si locul V 500 lei.

 

Semimaraton (open masculin si feminin): locul I 2000 lei, locul II 1500 lei, locul III 1000 lei, locul IV 500 lei si locul V 250 lei.

 

Maraton stafeta (open masculin- echipe formate din 4 barbati si open feminin- echipe formate din 4 femei): locul I 800 lei, locul II 600 lei si locul III 400 lei.

 

Castigatorul locului 1 la toate categoriile de varsta 35-44, 45-54, 55-64, +65 va primi voucher de 100 lei de la Compressport prin care va putea achizitiona produse Legea.

Comentarii Facebook