Maramureșeanul Cristi Balaj a devenit oficial noul președinte al campioanei naționale en-titre CFR Cluj


Clubul CFR Cluj, campioana națională en-titre la fotbal, a anunțat miercuri seara că maramureșenul Cristi Balaj, fost arbitru FIFA și fost președinte al Agenției Naționale Anti-Doping, a devenit, oficial, noul președinte.

Balaj s-a cu echipa campioană încă din luna septembrie, însă a rămas la ANAD până când proiectul de lege privind dopajul în sport a fost adoptat de Parlament. Balaj a anunțat în 2 noiembrie că pleacă de la conducerea ANAD. Între reununțarea la cariera de arbitru și numirea la conducerea ANAD, Cristian Balaj a fost preşedinte al AJF Maramureş şi consilier la Ministerul Tineretului şi Sportului.

Pavel Cristian Balaj s-a născut în 17 august 1971, în Baia Mare și a început să arbitreze meciuri de fotbal în 1994, în doar șase ani promovând în prima divizie și un an mai târziu fiind declarat cel mai bun arbitru din România. Este arbitru FIFA din 2003 și a arbitrat, din 2010, mai multe meciuri în UEFA Champions League, în același an fiind promovat de UEFA în categoria arbitrilor ”Elite Development”.

A condus peste 340 de meciuri în Liga 1 din România, fiind din acest punct de vedere pe locul 2 în clasamentul All Time. Și deține (alături de alți trei arbitri) recordul celor mai multe finale de Cupa României arbitrate, 4, fiind și liderul clasamentului All Time al arbitrilor care au condus derby-ul clasic al României, Steaua – Dinamo (cu 9 astfel de meciuri oficiate). S-a retras din activitate în 19 decembrie 2016.

Este arbitrul român cu cele mai multe titluri de Cel mai bun arbitru din țară. Din iulie 2009, Cristian Balaj este cetățean de onoare al orașului Baia Mare.


Comentarii Facebook