Mamadou Thiam, noua senzație a lui „U” Cluj, cucerit de inimile clujenilor: „Oamenii sunt buni nu doar la club, ci și pe stradă”


Mamadou Thiam (27 de ani), atacant francez de origine senegaleză este noua senzație a Universității Cluj. Thiam a deschis scorul în derby-ul „U” Cluj - FCSB, 2-1. 

Mamadou Thiam este parizian, din părinți senegalezi. A jucat pentru selecționata U20 africană, a fost în liga a doua din Franța și din Anglia, dar și în primul eșalon în Belgia. A sosit în vară la U Cluj, a mai avut și alte oferte din Liga 1, a marcat un gol splendid cu FCSB (2-1), reluare de la marginea careului, în plasa laterală a porții lui Târnovanu. Execuție de atacant de rasă, scrie GSP.

Thiam a povestit pentru sursa citată care sunt impresiile sale după primele luni în România și SuperLigă. Deși încă are de recuperat fizic, fotbalistul deține atributele unui vârf veritabil, poate evolua și-n zonă centrală, și-n bandă. 

m2.jpeg

A fost un meci foarte bun, mă bucur că a fost în fața propriilor fani și a familiei. Am fi putut învinge la un scor confortabil, ar fi trebuit să fie 4-0 la pauză. Apoi, am avut alte două-trei situații de a marca. Da, golul meu a fost frumos. A trebuit să aleg, să intru în careu sau să mă opresc și să dau la poartă. Am ales bine. Am mai înscris goluri frumoase în Franța, în Anglia. Știu să marchez frumos

Obiectivul nostru este să fim cât mai sus posibil. Cu fanii pe care-i avem, trebuie să fim cât mai sus în ligă, ne vom lupta pentru ei. Nu trebuie să avem emoții la retrogradare. Acum, suntem în zona retrogradării, dar dacă vom acumula 3-4 victorii, sigur vom urca spre alte obiective. Focusul este pe campionat, Cupa României e doar bonus”, a declarat atacantul francez.

m3.jpeg

Mamadou Thiam spune că în pofida criticilor nivelul fotbalului în România este bun, iar orașul Cluj-Napoca l-a îndrăgit datorită oamenilor „buni și ospitalieri”.

În Franța jocul e mai tehnic, în Anglia mai mult fizic, dar nivelul din România este chiar bun. Nu e la marginea Europei. Uite, am fost impresionat de câțiva adversari, cum ar fi numărul 10 de la FCSB. Și am mulți fotbaliști buni la U Cluj”, a explicat Thiam, întrebat despre nivelul fotbalului în România. 

Îmi place Cluj Napoca, oamenii sunt buni, ospitalieri, îmi face plăcere să fiu aici. Nu doar la club, ci și pe stradă. Apreciez bunătatea românilor! În Franța sunt mai reci, mai distanți. Românii sunt oameni care te ajută. 

N-am apucat să gust încă mâncarea românească. N-am avut timp să ies la restaurante, sunt concentrat fie pe viața de familie de acasă, stăm mult la apartament, apoi mă odihnesc după meciuri”, a punctat vârful de atac. 

Comentarii Facebook