Maine incepe la Cluj Turneul International de Tenis de Masa pentru persoane cu dizabilitati- RITTO

In perioada 20-22 mai, la Cluj se va desfasura cel mai amplu eveniment paralimpic din Europa Central si de Est - RITTO- Turneul International de Tenis de Masa pentru persoane cu dizabilitati. Deschiderea competitiei care se va desfasura la sala Sporturilor Horia Demian, va avea loc maine de la ora 12,00.


RITTO a fost votat de catre Federaţia Internaţionala de Tenis de Masă (ITTF) ca fiind cel mai bine organizat turneu paralimpic de tenis de masă din lume.

 

La competitia din acest an vor participa sportivi cu dizabilitati din Australia, Austria, Belgia, Danemarca, Elveţia, Germania, Israel, Italia, Iordania, Lichtenstein, Malaesia, Marea-Britanie, Polonia, Rusia, Serbia, Singapore, Slovacia, Spania, Suedia, Ungaria, Turcia, precum şi jucători din România.

 

Cele 22 de ţări sunt reprezentate de 156 jucători din care 16 din România. Organizatorii evenimentului sunt Asociaţia Little People România (www.thelittlepeople.ro) şi Centrul Lamont din Cluj (www.lamont.ro).

Evenimentul este realizat cu ajutorul voluntarilor. Cei peste 700 de voluntari sunt recrutaţi din majoritatea şcolilor şi facultăţilor clujene şi participă la organizarea fiecărui nivel al competiţiei, de la strângerea mingilor pentru jucători, până la coordonarea logistică şi servicii de PR şi marketing. Activitatea voluntarilor este coordonată de către Asociaţia Little People.

 

Gala evenimentului va avea loc in 22 mai la Hotel Napoca, unde formatia Drum Cafe va oferi un spectacol de percutie pe ritmuri afro-americane. Aceeasi trupa va presta si in cadrum ceremoniei de deschidere a Cupei Mondiale din Africa de Sud.


Comentarii Facebook