Miercuri 17 August

Lincar, hotărât să se impună în meciurile de baraj cu Dinamo, în pofida speculațiilor: „Trebuie să demonstrăm tuturor că în fotbal se poate întâmpla orice”


Universitatea Cluj este la un singur pas de barajul pentru promovare în care o va întâlni pe Dinamo București. Prima manșă va avea loc sâmbătă, de la ora 20:30, pe Cluj Arena. După ce „U” a fost atacată din toate direcțiile, în urma ratării promovării directe, tehnicianul Universității a îmbrăcat ia primită de la un susținător al clubului și a vorbit în cadrul conferinței de presă despre provocările duelului de sâmbătă.

Am venit îmbrăcat în această ie, datorită unui om care susține mult această echipă și în momentele grele. Din respect, mai ales că am primit-o ieri, am hotărât să vin la această conferință îmbrăcat așa. Aceasta are mai multe semnificații. Sunt român, iubesc ”U” Cluj și în ultimul timp s-au spus multe lucruri neadevărate despre această echipă. Din dragoste și respect pentru toți susținătorii acestei echipe aș vrea să aduc niște lămuriri. Prima ar fi o declarație nefericită a unui coleg de al meu, care a făcut referire la numele meu și la numele lui ”U” Cluj. Ați observat și voi că în ultima etapă de la Chiajna poate am aliniat cu jucători care nu au jucat atât de mult în ultimul timp, doar că vreau să menționez că singurii doi jucători care nu au jucat în ultimele trei etape înaintea jocului cu Chiajna au fost Păun și Ribeiro. În rest, toți jucătorii au avut minute la această echipă. Ați văzut și dumneavoastră în presă cum de la alte echipe pentru ultima etapă deja și-au făcut planuri să debuteze jucători tineri la meciurile pe care aveau să le dispute sâmbătă. Era clar că noi depindeam de victoria Stelei la Hermannstadt. Șansele noastre erau de 33% să reușim, evident câștigând noi. 

Văzând declarațiile din presă că alte echipe doresc să meargă să debuteze jucători tineri și că lucrurile nu vor fi la cel mai înalt nivel, mi-am dat seama că șansele noastre să promovăm în ultima etapă scad foarte mult. Pentru mine a rămas acea șansă de 1%. Ați văzut ce echipe au aliniat și cei de la Petrolul și cei de la Steaua în meciurile respective. Nu acuz pe nimeni, dar nici eu nu pot fi acuzat că nu urmăresc interesul acestui club și știind că am șansa de 1% să promovez în ultima etapă, ofer oportunitatea tuturor jucătorilor mei să joace, să trag o concluzie din ultimele două jocuri și la dubla manșă cu Dinamo să încerc să aliniez cea mai bună echipă. Dar de aici și până la a păta numele acestui club și în principal al meu, care mărturisesc că nu am făcut atât în perioada de jucător, cât și antrenor, niciodată jocul nimănui și nu am luat nimic sau nu am fost recompensat ca să mă vând vreodată”, a declarat Lincar. 

Tehnicianul a discutat și despre pregătirea alb-negrilor înainte de baraj.

Am vorbit cu ei toată săptămâna. Le-am explicat la ce expunere ajung jucând acest baraj cu Dinamo. Din 18 milioane de români, cred că 15 se vor uita la acest joc. Au o șansă enormă să demonstreze tuturor că sunt jucători și ei de Liga 1. Dinamo e o echipă cu jucători de valoare, foști internaționali, îi respectăm, atât clubul cât și jucătorii, dar în același timp noi ne numim ”U” Cluj. Din punctul meu de vedere suntem în primele trei, patru echipe din România ca și susținere în tribune, ceea ce nu prea se vede de multe ori la Liga 1 și îmi pare nespus de rău că până în acest moment nu am reușit să aduc acest club la Liga 1, dar cred cu tărie și le-am zis și jucătorilor trebuie să credem, să fim puternici și să demonstrăm tuturor că în fotbal se poate întâmpla orice”, a spus antrenorul.

Comentarii Facebook