Miercuri 24 Aprilie

Liga națiunilor și participarea României la etapa de grup



La 24 ianuarie, Lausanne a găzduit ceremonia primei tragerii la sorți din istoria fotbalului din Liga Națiunilor UEFA 2018-2019. Echipa națională a României a fost clasată în funcție de rating din Liga C, iar după rezultatele tragerii, a intrat în Grupa 4.

55 de țări vor participa la Liga Națiunilor. Toate echipele au fost localizate în Liga, în conformitate cu poziția în clasament UEFA format la finalul calificării Europeane a Campionatului Mondială din 2018. În Liga A au fost stabilite 12 echipe cu cele mai mari ratinguri: Germania, Olanda, Franța, Belgia, Islanda, Elveția, Portugalia, Polonia, Italia, Spania, Anglia și Croația. Următoarele 12 echipe au fost repartizate în Liga B, următoarele 15 - în Liga C, ultimele 16 - în Liga D.

Echipa națională a României conform rating-ului a fost împărțită în Liga C, iar conform rezultatelor tragerii au devenit parte a Grupului 4, Serbia, Muntenegru și Lituania. Cursa de meciuri a Ligii Națiunilor cu participarea echipei naționale a României poate fi urmărită la Stakers.com. Compoziția coșurilor din fiecare ligă a fost distribuită astfel încât fiecare grup să primească câte o echipă din fiecare coș. Astfel, echipele se vor întâlni cu adversarii egali în clasă. La fel sa stabilit și momentul meciurilor. Prima rundă va avea loc în perioada 6-8 septembrie, ultima, a șasea, va avea loc în perioada 18-20 noiembrie.

Noul turneu este destinat să sporească interesul pentru meciurile echipelor naționale, precum și să ofere o oportunitate suplimentară de a ajunge la Campionatul European 2020.

Cei patru câștigători de grup din liga A vor intra în turneul final, care va avea loc în perioada 5-9 iunie 2019. Patru echipe care au luat ultimele locuri vor coborî în liga B. Cele mai bune patru echipe care nu s-au calificat pentru Euro 2020, în martie 2020, vor juca pentru un singur bilet la Campionatul Europen. Datele exacte ale jocurilor pot fi găsite la www.stakers.com. Patru câștigători din liga B trec în liga A, dar patru outsideri se vor muta în liga C. Patru echipe cele mai bune care nu s-au calificat pentru Campionatele Europene ca urmare a selecției la fel vor juca pentru un loc pe Euro în martie 2020. Un sistem similar funcționează și pentru ligile C și D. Astfel, echipele naționale care nu au reușit să se califice pentru următorul Campionat European obțin încă o șansă.

Comentarii Facebook