Liga 1 va avea arbitraj video din play-off. Iuliu Mureşan: CFR Cluj e de acord și poate plăti pentru asta

 

Liga 1 va avea arbitraj video, conform deciziei adunării Generale Extraordinare a LPF.

 

Acest sistem va duce la dispariția greșelilor de arbitraj în Liga 1.

 

Reprezentanţii celor 14 cluburi din Liga 1 au votat în unanimitate introducerea arbitrajului video, dar numai un singur meci pe etapă va beneficia de această tehnologie.

 

Preşedintele clubului CFR Cluj, Iuliu Mureşan, a declarat că măsura este bunp și că echipa pe care o conduce este dispusă să plătească o parte importantă din suma totală necesară implementării sistemului VAR (Video assistant referee).

 

Cred că e o iniţiativă bună. Am citit că şi în Spania se va implementa. În Italia am văzut că arbitrii şi-au schimbat decizia cu ajutorul probei video. Nu ştiu cine s-a abţinut de la implementarea probei video (n.r. - în Liga 1). Noi am fost de acord. Important e să nu mai existe această problemă a arbitrajului, să nu mai fie acuzate cluburile de jocuri de culise. Nu greşim noi şi suntem acuzaţi. Nu e corect.

 

Cred că se vor găsi bani pentru acest demers. Noi, CFR, am fi dispuşi să suportăm o parte importantă din suma totală. Dar cred că restul cluburilor vor vota proba video, chiar dacă se vor lua bani din drepturile TV. Dacă s-ar lua această decizie, aş fi foarte mulţumit. S-ar corecta câteva decizii în fiecare etapă. N-ar mai exista poveşti, suspiciuni sau acuze”, a spus Iuliu Mureşan la DigiSport.

Comentarii Facebook