Liga 1 se ÎNCHIDE. FRF suspendă competițiile de fotbal


FRF a suspendat toate meciurile de fotbal din România. 

Având în vedere pericolul epidemiologic pe care-l reprezintă virusul COVID-19 şi luând în considerare deciziile luate în ultimele zile de către Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, Federaţia Română de Fotbal a decis să suspende toate competiţiile până la data de 31 martie 2020.

Federaţia Română de Fotbal consideră că este datoare să protejeze familia fotbalului românesc şi să participe activ la măsurile pe care Guvernul României şi autorităţile internaţionale le recomandă pentru protejarea sănătăţii publice. Astfel, în urma unei şedinţe ce a avut loc astăzi la Casa Fotbalului şi a consultărilor avute cu membrii afiliaţi, conducerea FRF, printr-un Comitet de Urgenţă, a decis astăzi, 12 martie, să suspende toate competiţiile de fotbal, masculin şi feminin, precum şi de futsal, organizate în România. 

Aşadar, meciurile din Liga 1, Liga 2, Liga 3, Liga 1 feminin, Liga 2 feminin, Liga 3 feminin, Liga 1 Futsal, Liga 2 Futsal şi competiţiile de la nivel judeţean vor fi amânate până pe 31 martie. În funcţie de evoluţia situaţiei la nivel naţional prezenta hotărâre poate suporta modificări. Decizia vine după ce în urmă cu două zile FRF a decis să suspende toate competiţiile de copii şi juniori, iar miercuri, 11 martie, s-a amânat şi turneul final al Cupei României la futsal.

Chiar dacă meciurile s-ar disputa cu porţile închise, FRF consideră ca fiind un risc ridicat deplasarea echipelor şi a personalului de specialitate.

De asemenea, participarea tricolorilor U16 la turneul de dezvoltare din Bosnia-Herţegovina a fost anulată, la fel ca şi meciurile de pregătire ale selecţionatei Under 18 cu Finlanda ce trebuiau să aibă loc la Buftea. Ambele acţiuni urmau să se desfăşoare în luna martie", se arată în comunicatul FRF.

Comentarii Facebook