Ladislau Boloni, dur sau realist: ”În fotbalul românesc nu găseşti un jucător talentat”

 

Ladislau Boloni a spus că ”nu găseşti un jucător talentat în fotbalul românesc”, în cadrul unei conferinţe de presă în care a spus de ce nu a acceptat postul de selecționer al României.

Nu am curajul să afirm că știu lotul echipei naționale 100%, dar am în fața ochilor jucătorii și posibilitățile pe care această echipă le au. Echipa României poate face un meci deosebit de bun, ca imediat după să clacheze. Ce mă enervează cel mai mult în această privință e că ne inflamăm când batem echipe precum Luxemburg cu 3-0. Eu văd nivelul mai sus.

Am curajul să spun asta: cunosc mirosul vestiarului din Occident, pretențiile să poți ajunge acolo. Eu știu ce trebuie să le spun jucătorilor, văd calitățile lor. O singură calitate caut la jucători. Una singură, dar aia să fie de nivel internațional.

Astăzi, din păcate, în echipa națională a României, capabilă să facă meciuri foarte bune, dar și inexplicabil de slabe, tristețea este - să mă ierte jucătorii, nu arăt absolut deloc cu degetul către ei - că nu găsești un jucător talentat în fotbalul românesc.

Este opinia mea. Sigur, aprecierile mele pot fi greșite. Ultimii jucători de anvergură internațională sunt Cristi Chivu și Adi Mutu. Greșesc cumva? Și asta a fost acum aproape 15 ani!”, a declarat Ladislau Boloni în cadrul conferinţei, potrivit gsp.ro.

FRF i-a propus lui Boloni un contract jignitor, de numai 6 luni, în funcție de rezultatele din Liga Națiunilor. 

Comentarii Facebook